Реклама / Ads
5| 15393 |14.07.2012 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Жега ви е? Пригответе 30 лв. за разхлаждане!

.
Градското море удари 30 лева. Толкова излиза ден край водата в София за един човек. Само в столицата откритите плажове тази година са 38.
 

Сред най-примамливите места за плажуване са басейнът "Диана" в квартал "Дианабад", популярното море restART в "Люлин бийч" и комплекс "Макси - Воден свят" в Студентски град, направил е справка Стандарт. В околностите на града плажовете на хотел "Банкя палас" и басейнът "Парадайз бийч" в Кубратово съблазняват с големи басейни и занимания за малки и големи.

Най-евтино е на "Диана", където входът е само 6 лв. в почивните дни и с левче по-малко през седмицата. 3 лева струва чадърът, а шезлонгът е още толкова. Предимството на басейните в комплекс "Диана" е, че те са три на брой, като единият е с олимпийски размери. Освен това за любителите на по-екстремните изживявания има и кула за скокове, чиито площадки са 1, 3, 5 и 10 метра. Освен това има бар с хубава музика и най-различни разхлаждащи напитки и сандвичи. За сигурността на плажуващите пък през цялото лято се грижат 15 спасители. В "Люлин бийч" пък 10 лева струва входът, като в цената влиза и чадър. Заради олимпиадата на басейна има няколко плазми. Басейните в комплекса също са три - голям, детски и с изкуствени вълни. Също така там може да се играе плажен волейбол и водна топка.

Топлата и лечебна минерална вода пък привлича стотици столичани в СПА хотел "Банкя палас". Входът за всеки е 12 лв. В цената обаче са включени шезлонг и чадър. Басейните са два, голям и детски, а за най-капризните има и джакузи. За всички деца до 12 години входът е на половин цена. Освен това при басейна има и страхотен бар, който разполага както с всякакви безалкохолни напитки, така и с висококачествен вносен алкохол. Освен бар, комплексът разполага и с ресторант, с изнесени външни маси с всевъзможни вкуснотии.

Също с вход от 12 лева се влиза и в басейн "Виктория", който се намира в ресторант "Хепи" на бул. "Пенчо Славейков" до "Пирогов". За децата до 7 години входът е свободен, а за учениците се доплаща 6 лева. Най-търсен тази година от учениците се оказа клуб "Камей". Входът му е 10 лв., с включени шезлонг и чадър. Той се намира в кв. "Слатина" и привлича хлапетата заради водни пързалки, които работят от началото на сезона. Цената на спускане е между 4 и 8 лева в зависимост от адреналина, който докарва на плажуващите.

Без вход, но с трудности при паркирането пък остава Панчаревското езеро. Там чадъри и шезлонги не се предлагат, но пък за сметка на това срещу 10 или 20 лева може да се използва водно колело, сърф или водни ски.  Малко обаче остават басейните в столицата с аниматори, които са така търсени от родителите. Услугата струва по 6 лева на час, но пък за сметка на това хлапетата остават очаровани от водните забавления в детския басейн, които аниматорите им организират.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 8806 |13.07.2012 Чудо: Нови влакове с тв и интернет ни возят със 140 км/ч . 21| 7197 |11.07.2012 Дянков прозря: Нямаме изгода да бързаме за членство в еврозоната . 31| 9546 |11.07.2012 Дянков взима двореца "Кричим" . 4| 12033 |09.07.2012 Пари от хашиш в зеления ток

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads