Реклама / Ads
0| 4421 |28.07.2022 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Как да спестите пари при наемането на кола под наем?

.
Наемането на кола под наем е бързо и удобно решение за вашата почивка, но си има и своите тайни, които могат да ви спестят доста пари и неприятности.
 

Нека да разгледаме какви са подводните камъни в процеса на наемане на автомобил под наем:

 

1.   Не закъснявайте при вземането и връщането на колата


Точността играе много важна роля, когато вземате автомобили под наем.

 

Известно е, че компаниите за коли под наем отдават своите превозни средства на 24-часови периоди и при всяко отклонение от часа на резервация, биват начислявани такси на закъснелите.

 

Ако сте решили да връщате автомобила си например по обяд, разпределете времето си така, че да върнете превозното средство в офиса, няколко минути по-рано от необходимото.

 

Ако по някаква причина значително забавите връщането на превозното средство, то вие ще бъдете таксувани за допълнителен ден, дори ако закъснението е било само в рамките на час.

 

Затова е необходимо да организирате времето си правилно.

 

2.    Изберете автомобил, който отговаря на вашите нужди


Не се изхвърляйте за кола, която не ви е необходима.

 

В този случай е нужно да прецените правилно, колко души и багаж трябва да се поберат в автомобила, както и по какъв път ще поемате и съответно кой тип автомобил би задоволил вашите нужди по най-добрия начин.

 

Безсмислено и безразсъдно е да плащате за по-голямо превозно средство, ако сте само двама души с малко багаж. Не забравяйте, че по-големите превозни средства се нуждаят и от повече гориво, а тези разходи се увеличават драстично с начисляването на километрите.

 

Колкото и изкушаващо да е понякога да се порадваме на голям и лъскав автомобил, ако превозното средство надхвърля нашите нужди, то този разход е безсмислена загуба на средства.

 

3.   Добавяне на втори шофьор


Знаем колко изморително може да бъде шофирането понякога и колко по-леко е да има и втори шофьор в колата, който да снеме напрежението и да ви замести на пътя. Имайте предвид, че според политиките на някои компании добавянето на допълнителен шофьор би могло да повиши цената на автомобила под наем, особено ако шофьора е под 25 годишна възраст.

 

Преценете дали ще можете да се справите само с един шофьор, който да седне зад волана, тъй като това решение би могло да ви спести средства.

 

Ако сте решили, че желаете да споделите шофирането, то тогава проучете възможностите на избраната компания за таксите за втори шофьор.


.

 

4.   Изберете пълна вместо базова застраховка


Като че ли несполуките са задължителна част, когато потегляме на път. Било то някое камъче да остави неприятна драскотина на бронята или някой невнимателен шофьор да си удари вратата на паркинг. Неизправности и дребни инциденти често се случват и в тези случаи пълната застраховка може да ви спести голяма сума пари.

 

Хубаво е да сте застраховани за всичко. Добрата застраховка не само ви спестява пари, но и ви дарява със спокойствие на пътя.

 

Не бива да бъдат поемани рискове в такива моменти, особено с вещи, които не притежаваме и бива да бъдат върнати.

 

Ако колата бъде открадната или се окаже повредена, ще бъдете сигурни и уверени, че има към кого да се обърнете без да покривате суми по инциденти, които не са по ваша вина(стига да имате протокол за щета от полицията).

 

Да не забравяме също, че застраховката обичайно намалява 50% от сумата на депозита.

 

5.   Проучете политиката за гориво


Различните компании за автомобили под наем разполагат и с различни правила за гориво. В най-често срещаният случай тяхната политика е „пълен до пълен резервоар“, което означава, че вземате колата с пълен резервоар и е необходимо да я върнете по същия начин. Обикновено точно това е най-изгодния вариант, поради причината, че плащате само горивото, което използвате.

 

Други компании използват политиката „от пълен до празен“, при която не е необходимо да пълните отново резервоара. Въпреки, че звучи по-примамливо от предния вариант, това най-често е неразумното решение. Възможно е тази алтернатива да излезе по-скъпа, тъй като компаниите са склонни да налагат такси за обслужване в допълнение към цената на горивото. Освен това този вариант може да Ви принуди да рискувате да шофирате с изпарения през последния етап, докато върнете автомобила. 

 

6.   Проверете програмите за лоялност


Много компании организират рент-а-кар програми за лоялни клиенти, в които дават възможността на своите клиенти да се радват на най-разнообразни отстъпки и преференции. Такъв пример е програмата MyTop на Top Rent A Car.

 

Като член на такава програми, Вие можете да се възползвате от изключително изгодни намаления. Затова е нужно да проверявате и да следите всички комуникационни канали на компанията от която сте решили да наемате автомобил. 

 

7.   Спазвайте всички закони за движение


Неспазването на законите за движение и безразсъдното шофиране не би довело до нищо добро. Освен, че започвате да колекционирате най-разнообразни глоби, то вие ставате възможна причина за инциденти на пътя.

 

Уверете се, че подхождате отговорно зад волана, наблюдавайте знаците и спазвайте правилата, защото не пазите само вашия живот, а и този на околните и нищо не струва повече от един човешки живот.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4550 |12.04.2022 Петков: 50% от парите за пътищата да се платят веднага, останалите да минат през комисии . 0| 4998 |07.04.2022 Шефът на БНБ - препъникамъкът за коалицията. Проблемът изплува и в парите за пътищарите . 13| 12056 |27.10.2021 Цени до Космоса: „Приятелството си е приятелство, но сиренето е с пари“… и то доста . 0| 9024 |08.10.2021 Как да печелим пари в онлайн казино

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads