Реклама / Ads
4| 8148 |20.08.2021 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Комитова: Предишното управление на държавата, АПИ и ”Автомагистрали” са причина за протестите

.
Виолета Комитова Източник: БГНЕС
Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството категорично посочи - протестите на “Автомагистрали Черно море” са следствие от предишното управление на държавата, на Агенция “Пътна инфраструктура” и на дружеството “Автомагистрали”. Платени са под 50% от стойността на подписания договор между държавната и частната фирма.
 

Това заяви министър Комитова в парламента днес. 

 

Думите й идват на фона на продължаващите протести на пътните строители, които днес блокираха пътища в Шумен, Бургас и Русе. Работниците недоволстват заради неизплатени суми от страна на държавата за извършената от тях работа - става дума за неизплатени средства в размер на милиони от държавната фирма "Автомагистрали" за април и юни. Днешният протест е трети такъв. От регионалното министерство са заявили, че те коректно са изпълнили възложените ремонти дейности, но АПИ е възложила работа за повече пари, отколкото е бюджетът и за тази година. 

 

"От едната страна на този договор стоят шефовете на "Автомагистрали Черно море", от другата - шефът на държавната "Автомагистрали", тогава г-н Беличев. Г-н Беличен е наясно, че договорът е необезпечен финансово по тази схема, по която е работило тогавашното управление. Имаме дадени пари, а подписваме договор за много повече пари", заяви Комитова.

 

Изплатени са били 30 от 65-те милиона по договор.

 

По думите на министър Виолета Комитова по искане на нейната предшественичка Петя Аврамова през 2020 г. са били отпуснати 90 милиона целеви средства за ремонт на АМ “Тракия” в участъка между Чирпан и Стара Загора. Обещано било участъкът да бъде завършен до пролетта на 2021, но това така и не става факт. За строителните дейности били изхарчени само 30 милиона от тази сума, а останалите пари отишли за други проекти.

 

“Обмисляме решения месец по месец начини да намерим пари за заплатите и осигуровките на работниците“, добави служебният регионален министър.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5206 |10.08.2021 АИКБ искат оставки в цялата енергетика „заради некомпетентно управление“ . 0| 4980 |04.06.2020 ЧЕЗ ТРЕЙД внедри система за управление на енергията ISO 50001:2018 . 2| 8382 |13.07.2017 След 12 години управление на Борисов и Фандъкова София се срина в класацията ”Правене на бизнес” . 7| 5108 |17.02.2016 Редактират плана за управление на Витоша

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads