Реклама / Ads
2| 5063 |13.09.2007 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Св. Константин отчита над 10% ръст на туристите

.
Немски, руски и скандинавски туристи са отдъхвали най-често в курорта "Св.св. Константин и Елена" през този сезон. След тях се нареждат израелските и българските туристи.
 
25 162 летовници са посетили курорта "Св. Константин" от началото на годината до края на месец август, сочат данните на маркетинговия отдел на "Св. св. Константин и Елена холдинг" АД. От там съобщиха, че спрямо същия период на миналата година се отчита ръст от над 10 %. До края на август в курортния комплекс са реализирани 147 639 нощувки, като спрямо миналата година също е реализиран ръст от над 10 %. Отчитаме успешен сезон, заявиха от "Св. св. Константин и Елена Холдинг" АД.

В дружеството, което работи с едни от най-утвърдените туроператори, не са регистрирани по-съществени оплаквания или жалби от курортисти. На 100 % са заети в момента четиризвездните хотели "Астера" и "Азалия", които през миналата година са били единствените включени в каталога за предоставяне на качествени услуги и сервиз на TUI.

От "Св. св. Константин и Елена холдинг" АД заявиха, че оттеглянето на британските туроператори от Северното Черноморие, за което бе съобщено преди време не ги притеснява, тъй като делът на този пазар е твърде нисък.

Спадът на британските туристи няма как да има сериозно отражение, тъй като можем да привлечем повече туристи от други дестинации, коментираха представители на холдинга.

С 10 - 15 % са намалени цените на пакетите за дву- и тризвездните хотели в курорта "Св. Константин" в момента. Като цяло от началото на септември са намалени цените във всички хотели, коментираха браншовици.

Така например цената за двойна стая в четиризвезден хотел в "Св. Константин" е около 170 лева, като в нея се включва и закуска. За двойна стая в тризвезден хотел се плащат около 70 лева, а за стая в двузвезден между 40 и 50 лева.

В края на този месец или в началото на следващия хотелите в курорта "Св. Константин" ще предложат нови промоционални цени на пакетите, в които ще бъдат включени и допълнителни услуги. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5353 |12.09.2007 Увеселителен комплекс подобен на "Царевец" строят в Арбанаси . 0| 4850 |12.09.2007 Ръст от 4 на сто на цените на наемите от началото на лятото . 0| 5879 |11.09.2007 Вилни селища ще изграждат чужденци в Кюстендилско . 0| 5285 |11.09.2007 Черноморието все още пълно с туристи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads