Реклама / Ads
2| 6335 |01.03.2018 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

С масово ски спускане с трибагреници и народни носии ще бъде отбелязан Националния празник в Пампорово

.
Скиори и сноубордисти в народни носии ще се спуснат заедно от връх Снежанка по случай 140-тата годишнина от Освобождението на България.
 
За втора поредна година в сърцето на Родопите любители на зимните спортове ще съчетаят традиция и иновация в едно вълнуващо преживяване, чрез което по атрактивен начин ще отдадат почит към Националния празник на България, 3 март. В шественото спускане могат да се включат желаещи от всяка възраст, като качването с всички лифтове от 10:30 ч. ще бъде безплатно за участниците.





Ски-шествието ще потегли в 11:30 часа от телевизионната кула “Снежанка”, ще премине по писта № 6  и ще завърши на плаца на лифт станция „Студенец” 2, където в 12:00 часа ще отекне химна на Република България. След това участниците ще извият голямо хоро под звуците на народна музика и съпровода на родопски гайди.

Цялото събитие ще бъде заснето на видео, което, заедно със снимки и послания към бъдещите поколения, ще положим в капусла на времето на връх Шипка на 22 септември, когато се навършват 110 години от обявяването на Независимостта на България. Всеки желаещ ще може да изпрати своето послание под формата на текст като съобщение на страницата на събитието във Фейсбук.

Апелираме всички участници да отдадат почит към българските традиции, като се появят облечени в народни носии. Носителят на най-красивата премяна ще бъде отличен с награда – уикенд за четирима във “Вила Комета” в Пампорово. Условията на конкурса са разяснени в страницата на инициативата във Фейсбук.

На 3 март от 10:30 до 11:20 всички лифтове в Пампорово ще качват безплатно желаещите да участват в спускането. За да не се образуват опашки, молим участниците да използват различните лифт станции  в курорта.
Събитието се организира от „Вила Комета“ – Пампорово, със съдействието на „Пампорово“ АД.
 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4711 |13.10.2017 Стоките масово са поскъпнали през септември . 0| 4901 |16.08.2017 Пчелният мед поскъпва драстично, пчелите измират масово . 1| 8081 |21.02.2017 Mасово ски спускане с трибагреници и народни носии ще бележи Националния празник 3 март в Пампорово . 18| 5728 |05.07.2011 Гръцки фирми масово се местят у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads