Реклама / Ads
9| 5327 |22.11.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Младенов вади на светло фирмите от сивия сектор

.
Тотю Младенов
Сериозният бизнес иска да има висококвалифицирани кадри. В негов интерес е да има кадри, които да получават добри социални придобивки и добри доходи. Това каза пред журналисти в Смолян Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, предаде “Фокус” – Смолян.
 

По думите на министъра именно това е начинът чрез създаване на мерки за обучение и квалификация, тези кадри да се направят по- пригодни за пазара на труда.

Относно сивия сектор министър Младенов подчерта, че непрекъснатите проверки ще продължават, докато всички разберат, че трябва да се създадат еднакви условия за бизнеса и да няма нелоялна конкуренция. “Не може един работодател да осигурява готвача си на 2000 лв., колкото му плаща, а друг да го осигурява на 240 лв.”, заяви Младенов.

Той  добави, че в тази връзка през последните няколко месеца, използвайки правото си като министър на труда, е разпрострял четири браншови колективни трудови договора върху цели браншове – пивоварна промишленост, ВиК сектор, дървообработваща промишленост и целулозна хартия.  Според него това е начинът лоялният бизнес да се бори с нелоялната конкуренция - еднакви условия, които са договорени, да важат за всички като минимум стандарти и всеки над това може да надгражда.

“Това е политиката, която оттук нататък ще водим”, заяви министърът на труда и социалната политика. Той изтъкна още, че в Смолян през последната година и половина са разкрити доста социални трапезарии, като тази година те също ще действат до края на декември и от януари до края на април 2011г. “В община Смолян освен услугите, които предоставя общината, ние сме разкрили допълнително седем трапезарии за около 102 бенефициенти, а в община Девин имаме 82 лица и 63 лица в община Рудозем”, каза министърът и добави, че по този начин с общи усилията местните власти и държавата, са длъжни да подсигурят, особено в есенно-зимния период, тези хора, които нямат възможност сами да се грижат за себе си.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4988 |25.10.2010 Новият солидарен фонд в НОИ- илюзия за светло бъдеще . 13| 5056 |09.10.2010 Младенов набеди бизнеса за осигуртелните вноски . 24| 7197 |20.09.2010 Т. Младенов: Какъв е този работодател, който не може да плати 270 лв.? . 4| 5544 |16.09.2010 Младенов: Ще се боря докрай за по-висока минимална заплата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads