Реклама / Ads
0| 4759 |15.11.2022 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Можем ли да купим лекарства с рецепта от онлайн аптека

.
Еднозначният и категоричен отговор на този въпрос е “Не. Не можете”. Според член 234 (4) на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина (ЗЛПХМ) продажбата по интернет на лекарства, отпускани единствено след изписване от лекар, е забранена. От онлайн аптека вие можете да купите само медикаменти, продавани без рецепта.
 

Защо на сайтовете на онлайн аптеките се публикуват лекарства, изискващи рецепта?


Онлайн аптеките имат за цел не само да продават. Те изпълняват и информативни функции. Затова медикаментите, отпускани единствено по рецепта, са публикувани в съответните рубрики с пълната информация от листовките им. Така можете да научите за предназначението им, за активното вещество в тях, за действието и начина на приемане, за евентуалните нежелани ефекти, преди да ги купите.


Въпреки че не можете да получите лекарства по лекарско предписание през интернет, можете да потърсите от лицензираната аптека Витания онлайн информация в кой от физическите обекти на веригата са налични те. После идете на място и ги купете срещу представяне на съответната рецепта.

 

Какви продукти се предлагат в една онлайн аптека?


Основната група са фармацевтичните. Това са всички лекарства, разрешени за продажба у нас, отпускани без рецепта. Предлагат се и богата гама други артикули:

 

Основната група са фармацевтичните. Това са всички лекарства, разрешени за продажба у нас, отпускани без рецепта. Предлагат се и богата гама други артикули: 

 

- хранителни добавки, витамини и минерали в различни комбинации и дозировки, хомеопатични препарати, билки, диетични храни; 

- формули за сексуално здраве и контрацепция за семейно планиране; 

- разнообразна козметика, тоалетни и хигиенни принадлежности, парфюми; 

- санитарни материали и помощни устройства; 

- продукти за бебето и т. н. 

 

Медикаментите и козметиката в интернет са по принцип по-евтини. Постоянните промоции правят пазаруването изгодно и осигуряват достъп до по-висок клас продукти.

 

Предлагат ли онлайн аптеките допълнителни услуги?


Продажбата на лекарства, козметични и други групи изделия са само част от услугата, предлагана от тях.

 

Може би най-отличителната им черта е, че осигуряват професионална експертиза. Добре подготвени фармацевти и помощник-фармацевти във Vitania са на ваше разположение. Те са готови да ви помогнат при избора, от тях ще получите професионална консултация по различни въпроси, ще преценят подходящ ли е конкретният артикул за вашия случай. При това напълно дискретно и напълно поверително - чрез имейл или по телефона.

 

Специалистите приемат вашите заявки и ги изпълняват. Установите ли при доставката, че не всичко е наред, можете да върнете поръчката.


Ако се случи да ви предлагат през интернет лекарства, изискващи рецепта от лекар, помнете, че това е нарушение на закона. Дори и да ви се струва, че го правят, за да ви услужат и да ви спестят ходенето до лекарския кабинет, не е съвсем така.

 

Никой освен лекаря ви, който познава здравословното ви състояние и развитието на заболяването, не може да назначи адекватното му лечение и да изпише подходящи медикаменти, особено дистанционно, без да ви е виждал. Рискувате да се сдобиете с продукт, неподходящ и дори опасен за вас. Избягвайте такива “улеснения”!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 12794 |07.10.2022 Лукс ще е да си купим хляб и кисело мляко, предупреждават икономисти . 0| 7423 |21.03.2022 Можем ли да правим прогнози на родната Първа лига по футбол в betway? . 0| 6203 |17.03.2022 За какво можем да използваме Betway mobile app? . 0| 6045 |17.01.2022 Топ 5 разработчици на слотове, на които можем да играем и в Бетано

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads