Реклама / Ads
3| 5800 |31.08.2014 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Морето на половин цена

.
Цените на нощувките по морето през септември са драстично намалени, а на места собствениците на квартири и малки семейни хотелчета са готови да посрещат гости на полови цена в сравнение с предходните два месеца.
 
В края на сезона стая при баба във Варна може да се намери и за 12 лева за двама, с три лева отгоре излиза нощувка със закуска, ползване на басейн, шезлонг и чадър в Приморско за един човек. За 19 лв. малките хотелчета в градчето предлагат и вечеря като обещават и ползване на фитнес.

Важно уточнение има в повечето оферти, които правят нашите хотелиери – храненето е на блок маса. За повечето клиенти това не е кой знае каква забележка, но препатилите знаят, че когато гостите са малко, домакините предпочитат да им предложат чиния със закуска, която често се състои от три парчета салам изрязани с лазерен нож, малко кашкавал, през който се чете вестник, смачкан домат и парченце млечен продукт с палмово масло. 33 лева е най-евтиният ол инклузив в България, който се предлага в момента в сайтовете на туроператорите.

Офертата е от хотел в комплекса „Св. св. Константин и Елена” и може да се ползва до края на месеца, като намалението от обичайната цена е с 63 %. Почивката през септември може да се окаже голямо разочарование, ако не се вместите в „прозореца” с хубавото време, предупреждават синоптиците, защото първата десетдневка бъде доста дъждовна. Техните прогнози сочат, че за нашата страна това е периодът между 10 и 20 число на месеца. Тогава водата все още ще бъде с температура до 24-25 градуса по Южното Черноморие, а на север вече ще е охладняла до 20 градуса. По същото време обаче и още няколко седмици след това, при южните ни съседи ще има температури, които позволяват дори късния есенен плаж.

Тамошните хотелиери също свалят вече цените и в Гърция отстъпките също стигнаха 50%. Над 1 млн. българи минават годишно българо-гръцката граница, а през августовските уикенди около 25 000 души пътуват на юг, сочат данните на Института за анализи в туризма. За 56 лева може да се отседне за две вечери в Лутраки, като в цената влизат и закуски.

До курорта обаче е твърде далеч, а повечето нашенци предпочитат да отседнат наблизо, споделят от туристическите агенции, които тези дни са залети от запитвания за Тасос, Халкидики и Паралия. Тридневна почивка на база ол инклузив на Халкидики се предлага в момента за 111 лева на човек, за същия престой, но без специални екстри, а само с осигурена закуска и вечеря е с 3 лева по-евтин в Приморско. Толкова излиза и само една нощ във висококатегориен хотел на Златните.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6252 |13.08.2014 Масови и задълбочени проверки на заведенията по морето . 5| 9023 |21.07.2014 Морето пламна от срамни зарази . 15| 7512 |18.07.2014 Рекордна скъпотия! На морето пържолата удари 40 лв. . 0| 5691 |30.06.2014 ЧЕЗ извършва извънреден отчет на електромерите във връзка с новата цена на електроенергията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads