Реклама / Ads
0| 5203 |13.08.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Над 120 студенти и ученици в лятната стажантска програма на ЧЕЗ

.
За девета, поредна година, ЧЕЗ предоставя възможност на студенти и ученици да придобият опит в реална, работна среда в сферата на електроенергетиката.
 
Стажантската програма на ЧЕЗ се осъществява целогодишно като основната й цел е осигуряването на професионално, личностно и кариерно развитие на младите хора чрез усвояване на практическата специфика и особености в дейността на компанията. Стажовете са платени, като част от тях са по Проект „Студентски практики“ на МОН и в момента се провеждат в 15 града в Западна България – Видин, Монтана, Гулянци, Мездра, Плевен, Радомир, Перник, Костинброд, Своге, Пирдоп, Самоков, Годеч, Дупница,  Разлог и  София.

През тази година участниците в стажантската програма на ЧЕЗ са над 120. Стажантите са студенти от бакалавърски програми на български и чуждестранни университети и ученици от XI и XII клас на професионални гимназии, изучаващи електротехнически или други, свързани с бизнеса на компанията, специалности. Сред участниците са и финалистите от конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“, който за пета година подпомага талантливи дванадесетокласници от професионални училища на територията на Западна България и им съдейства при избора на професия. За повече от 20 стажанти летният стаж не е първи в компанията. Голяма част от тях участват и в „ЧЕЗ Академия“ – пореден проект на ЧЕЗ в подкрепа на талантливи, млади хора.

Дългогодишни партньори на ЧЕЗ в стажантската програма на компанията са Технически университет - София, Колеж по енергетика и електроника - София, МГУ „Св. Иван Рилски“, ТУ „Тодор Каблешков“, УНСС, СУ „Климент Охридски“, НБУ, ХТМУ и 17 професионални гимназии от Плевен, София, Перник, Благоевград, Дупница, Елин Пелин, Козлодуй, Монтана, Кнежа, Ловеч, Етрополе, Белене и Пирдоп.

През последните пет години над 700 студенти и ученици са участвали в Стажантската програма на ЧЕЗ. От тях над 170, след приключване на стажа, са назначени на работа в Дружествата на компанията.

Допълнителна информация за Стажантската програма може да се получи на и-мейл адрес stajanti@cez.bg, на сайта на ЧЕЗ - https://www.cez.bg/bg/karieri/stazhantska-programa.html, www.kadedrugade.com и във ФБ страницата „ЧЕЗ–Къде другаде?“ /https://www.facebook.com/kadedrugade/.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4624 |10.08.2017 Държавата неглижира чуждестранните студенти, вместо да печели от тях . 1| 4829 |02.08.2017 ЕС отпуска 2.6 млн. евро за храна на учениците ни . 0| 5068 |01.08.2017 Директори отказват да записват ученици без ваксини

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads