Реклама / Ads
0| 11789 |02.10.2012 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Най-модерната винарска изба на Балканите отвори врати за реколта 2012 г

.
От началото на гроздоберния сезон под мотото „Традицията среща модерната технология” в град Съединение работи най-модерната винарска изба на Балканите.
 

 

В нея ежедневно пристигат хиляди тона първокачествено бяло и червено грозде от над 15 000 декара собствени лозови масиви на най-големия производител на високоалкохолни напитки и вина в страната - Винпром Пещера.

 

Уникалната в технологичен план винарска изба има капацитет за производство на над 2 милиона литра първокачествено бяло, червено вино и розе с марката Domaine Peshtera. С това общия капацитет за производство на вина на компанията става над 14 милиона литра.

 

 

Избата е изградена за по-малко от половин година, а технологията е запазена марка на родни и чуждестранни експерти, част от първия и уникален за страната ни отдел за научно развойна дейност. В избата е разположена и най-модерната лаборатория в бранша за анализ и контрол на всеки един етап, с което производителят гарантира безупречното качество на своите вина.

 

Инвестицията в най-модерното винарско съоръжение на Балканския полуостров възлиза на над 4 400 000 лева и поставя нови стандарти в европейското винопроизводство. С него общия размер на инвестиции на компанията в развитие и модернизация само за последните години надминава 80 милиона лева. Всички фабрики на Винпром Пещера са напълно обновени или изградени изцяло през последните няколко години по последна дума на технологията и инженерната наука, както и по всички стандарти на ЕС.

 

Както мениджмънта на компанията споделя, голяма част от постиженията са свързани със собствени разработки и know-how в областта на дестилацията, блендирането и съхранението на напитките. На събитието за откриване на новата изба председателят на Националната лозаро-винарска камара, Пламен Моллов, сподели, че „Винпром Пещера преструктурира пазара на виното в България и задава нов акцент.

 

С инвестициите си в модерното съоръжение, както и в отглеждането на собствени лозя, компанията става лидер не само в производството на високоалкохолни напитки в България, но и на вино” Именно затова и продуктите на Винпром Пещера са с доказано и признато на международно ниво качество, а компанията държи своите лидерски позиции вече над десет години.

 

Марката вина Domaine Peshtera може спокойно да бъде образец за динамично развитие на месния и международен пазар. „За по-малко от година живот тя се разви светкавично, поради което се наложи и разширяването на капацитета за нейното производство.”, споделя Изпълнителният директор на Винпром Пещера Иван Папазов. 

 

 

Той напомни, че само преди две седмици „виното което вълнува” се завърна със златен медал от престижния конкурс Мундус Вини в Германия. Това е поредното такова отличие от най-реномираните световни дегустации и конкурси, сред които са парижкият Vinalies Internationales, лондонските International Wine Challenge и Decanter World Wine Awards (DWWA), американските San Fancisco International Wine Competition и Finger Lakes International Wine Competition и ред други.

 

На практика българското вино за масовия потребител се оказа, че бие по качество десетки хиляди вина от стотици страни и това е доказано с признанието на над 500 международни енолози.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 12118 |14.09.2012 Изба „БРАТЯ МИНКОВИ“ отново триумфира със златен медал в Германия . 0| 9859 |18.05.2012 Изба „Братя Минкови“ триумфира със злато от световното винено първенство . 0| 7651 |16.03.2012 Златния Ритон на изба „Братя Минкови“ замина за Италия . 0| 9308 |05.12.2010 „Винпром Пещера” инвестира в изба с уникална технология

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads