Реклама / Ads
0| 7667 |15.05.2013 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

„ВИНПРОМ ПЕЩЕРА“ Представя България на световното изложение TFWA ASIA PACIFIC в Сингапур

.
За първи път български производител на алкохол участва в събитието, организирано от най-голямата в света асоциация за безмитна и травъл ретейл търговия
 

 

Лидерът на алкохолния пазар в България „Винпром Пещера“ представя страната ни на световното изложение TFWA Asia Pacific, което днес, 14 май 2013 г., стартира в световно известния изложбен център Bay Sands в Сингапур.

 

За първи път в близо тридесетгодишната история на най-голямата в света асоциация за безмитна и травъл ретейл (по летищата) търговия – TFWA, има представен български алкохолен производител. Марките на „Винпрам Пещера“ ще бъдат представени наравно с най-големите международни брандове в индустрията.

 

„Винпром Пещера“, която е един от петте най-големи производители на вина и високоалкохолни напитки на Балканите, представя своите световно признати и наложени на международните пазари марки, сред които водките FLIRT и Alaska, уиски Black Ram и серията ракии Пещерска.

 

В Сингапур алкохолният лидер ще покаже още най-продаваните в България мастика и мента с марка „Пещера“, новото узо Paralia, което компанията налага на родния и международните пазари. Експертите на компанията очакват силен интерес да предизвика и представянето на най-успешната винена серия за 2012 г. в България - Domaine Peshtera.

 

Участието на „Винпром Пещера“ в световнто изложение TFWA Asia Pacific е невероятен успех за българското алкохоло- и винопроизводство, нареждайки се сред най-добрите 252 световни компании, от които 17,3% са представители на сектора вина и спиртни напитки.

 

Последните няколко години марките на „Винпром Пещера“ успешно се наложиха на безмитния и травъл ретейл пазар в множество региони. След като през 2012 г. към списъка бяха добавени и пазарите на индийския субконтинент и бившите руски републики, днес компанията представя продуктите си в над 500 обекта по цял свят. Това представлява 1% от годишните продажби на „Винпром Пещера“. Динамичното развитие на модерното общество е причина експанзията на безмитните и травъл ретейл международни пазари да е приоритет в програмата на българският алкохолен лидер вече няколко години. Именно за това „Винпром Пещера“ ежегодно инвестира в модернизация и разширяване на производствени мощности, дизайн и опаковки на продукти, отговарящи на динамичното развитие в сектора и конкуренцията по света. Приоритетни пазари за вината на компанията са Китай, Япония и САЩ. Уиски Black Ram и водка FLIRT са най-успешните продукти със силно присъствие в Централна и Източна Европа, Близкия изток и Африка.

 

                                                                                                         

За изложението:

Изложението TFWA Asia Pacific ежегодно събира стотици от най-големите компании в различни сектори, които успешно развиват и налагат своите продукти на световния безмитен и травъл ретейл пазар.  „Тази година TFWA надмина своя рекорд по брой посетители, които са поне с 5% повече от миналата година. Рекорден е и броят на изложителите, които представляват най-добрите марки и компании от цял свят. Това показва не само колко мащабно е събитието, но и колко успешно се развива безмитната търговия и продажбите по летищата в глобален план и в частност в Азия”, коментира председателят на изложението Ерик Монтерсен.

 

Организаторите предвиждат над 2300 бизнесмени и търговци от цял свят да потърсят нови партньорства. Целта на TFWA е да създаде предпоставки и да подпомогне развитието на безмитната и травъл ретейл търговия в регионален и глобален аспект, като представи най-добрите и доказани компании, и марки, и срещне доставчици и оператори лице в лице, за да спомогне осъществяването на успешни партньорства.

 

 

*****

За „Винпром Пещера“

„Винпром Пещера“ е лидерът в алкохолния бранш в България. Компанията наследява традиции още от 1939 г. на съществувалия до тогава винзавод в град Пещера. През 1998 г. компанията стартира работа с по-малко от 10 души екип, който днес наброява над 2000 души постоянна и сезонна работна ръка, ангажирана с всички процеси на производство. Днес „Винпром Пещера“ разполага с най-модерната производствена база в страната; най-голямата дестилерия за етилов алкохол; най-голямата изба с капацитет за съхранение на над 14 000 000 литра гроздови дестилати; най-модерната лаборатория за контрол на входящите суровини и изходящите дестилати. Само през последните години над 100 млн. лв. са преките инвестиции на компанията в модернизация на предприятията и изграждане на нови.

Бизнесът на „Винпром Пещера” е от регионално и национално значение. Компанията е един от най-големите производители, работодатели и данъкоплатци в своя сектор, има и сериозен принос във финансирането на централния и местните бюджети. „Винпром Пещера“ е неколкократен носител на грамотата “Данъкоплатец на годината” и наградата “Златна роза” за частна фирма, внесла най-много данъци за Южна България.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6123 |26.04.2011 Реактори от най-ново поколение представят в София . 0| 9309 |05.12.2010 „Винпром Пещера” инвестира в изба с уникална технология . 0| 4939 |17.05.2010 МЗХ представя проекто-закона за горите . 1| 5139 |13.05.2010 Трайков представя България в Любляна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads