Реклама / Ads
0| 7752 |03.04.2013 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

С наздравица от щанда на Винпром Пещера бе открита Винария 2013

.
Изложението е отворено за ценители и любители на класните вина от 3 до 6 април
 

 

Днес стартира XXI-то издание на ежегодното изложение за лозарство и винарство - Винария. То ще бъде достъпно за всички, които искат да опитат класни гроздови еликсири и да се запознаят с най-новите постижения и тенденции във винопроизводството от 3 до 6 април в палата 11 на Международния панаир в Пловдив.

 

Официална делегация, в която взе участие и зам.-министъра на земеделието и храните Цветан Димитров, сложи началото на изложбата и пожела успех на участниците в нея. Той вдигна наздравица с представителите на бранша, започвайки от щанда на лидера в производството на вина и високоалкохолни напити у нас - Винпром Пещера. Иван Папазов, изпълнителен директор на компанията, посрещна официалните лица с подбрани вина Domaine Peshtera. Пред тях той си пожела и тази година вината на компанията да заслужат признанието на журито във винените дегустации на Винария, което е признание не само за качествата им, но и за труда, усилията и инвестициите, които Винпром Пещера полага за развитието на винарския бранш.

 

Вината на компанията имат в колекцията си вече няколко Златни ритони и медали от участието си в досегашните издания на Винария. Тази година 45 родни и международни винопроизводители с над 340 вина ще се борят в шест категории за престижните награди на конкурса, част от изложението. Участниците ще бъдат оценени от международно жури, в чиито състав има редица известни специалисти, сомелиери и винени журналисти. Тази година компанията ще се състезава в почти всички категории на дегустационния конкурс със серията си вина Domaine Peshtera от няколко реколти на белите сортове шардоне, совиньон блан, мускат и червените - мерло, каберне совиньон, каберне фран, сира и мавруд, както и розе. Излязла на пазара едва в края на 2011 г., марката покорява енолози, журналисти и винени експерти не само по родните конкурси, но и в международни такива, провеждащи се на няколко континента в десетки страни.

 

 

В допълнение ще бъдат представени няколко нови попълнения към колекцията Domaine Peshtera, пуснати в производство специално за Винария 2013. Първите Резерви в сортовете каберне совиньон и мерло ще бъдат представени по време на дегустациите на щанда, които ще бъдат провеждани от най-добрите технолози на Винпром Пещера. В добавка към резервите ще бъдат представени и първите купажни вина на компанията от сортовете совиньон блан и вионие.

 

Успоредно с развитието на винената си листа, Винпром Пещера направи и значителни инвестиции в разрастването на производствения си капацитет и лозята си. Днес компанията има капацитет за производство на вина от над 14 млн. литра и е позната като най-големия собственик на лозови масиви у нас. До края на 2013 г. планира да добави нови 3 000 дка към досегашните си 15 000 дка, с което заявява лидерство и в лозарството.  

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7108 |27.07.2012 Винпром Пещера получи 6 награди за високо качество и отличен вкус на продуктите си в сферата на вината и високоалкохолните напитки . 0| 9678 |01.02.2012 Експертите на Винпром Пещера съхраняват традициите на древните лозари . 0| 7441 |24.02.2011 Винпром Пещера с още признания на световните експерти . 0| 6522 |21.02.2011 Щандът на Винпром Пещера посреща на Винария 2011

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads