Реклама / Ads
2| 4556 |16.04.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

"Недосегаемите" взе на прицел и енергетиката

.
министър Трайков
Очаквам в рамките на операцията "Недосегаемите" да има още разкрития и то за няколко милиарда лева само в енергетиката. Това прогнозира министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков.
 

Пред журналисти министър Трайков обясни, че акцията със сигурност ще засегне "стотици хиляди, хиляди" фирми.
По думите му едва в момента ”една по една” се разкриват премълчавани с години тайни в българската икономика. Според Трайков това е най-големият успех на правителството за първото тримесечие на годината.

Припомняме, че при полицейската акция в четвъртък бяха арестувани десет души, между които и дясната ръка на Христо Ковачки Никофор Вангелов. В петък вътрешният министър даде да се разбере, че част от тях са свързани и с политическия проект ЛИДЕР.

”В бизнеса е много трудно да се докаже дали дадени намерения са законни или престъпни и това са едни от най-тежките дела за прокурори и магистрати”, поясни Трайков.

На въпрос дали да се очаква падане цената на електроенергията, министърът заяви, че това не е невъзможно, но този въпрос трябва да бъде отнесен към Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

По повод нахлуването на ДАНС в офиси на ЕВН министър Трайков обясни, че агенцията за национална сигурност категорично се е разграничила от термина "нахлуване". Според него ставало въпрос за проверки на някои документи.

"Колегите от ДАНС са установили контакт за опознавателни срещи с електроразпределителните дружества, Те не смятат, че електроразпределителните дружества са престъпници, това трябва да се знае", добави министърът.

Според него презумпцията трябва да е на невинност, а не на виновност. Той допълни, че това, с което той се е занимавал като прокурист на ЕВН преди да стане министър, не му дава основание да смята, че може да се намери нещо нередно от ДАНС, но "все пак нека всички си свършат работата".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5466 |12.04.2010 НПО-та обсъждат "магическата" формула в енергетиката . 3| 5457 |15.01.2010 Статутът на земята отлага екопроектите в енергетиката . 2| 4935 |14.01.2010 ЕС обмисля нова политика в енергетиката . 0| 5015 |13.01.2010 Бизнесът търси подкрепа за иновации в енергетиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads