Реклама / Ads
23| 5549 |12.04.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Тр. Трайков: Нямам намерение да загивам

.
Тр. Трайков
Стана съвсем ясно, че г-н Първанов излъга и тук слагам точка на отношенията си с него; очаквам от всяка една фирма да спазва правилата конкуренията и свободния пазар; вече играем съвсем различна игра, каза министърът.
 

Отговорност на политиите е да поддържат баланса в една малка страна, която лесно може да бъде тласната в една или друга посока, обяви по БТВ министърът на икономиката, енергетиката и туризма Тр. Трайков. Някои решения в държавата ще определят атмосферата й за години напред. За Белене важна е добрата цена, добави той. За това бил нает и консултанта, обясни той.

Проектът за втората атомна централа остава при мен, аз взимам решението в координация с вицепремиера Симеон Дянков и с премиера и винаги йерархията е била такава, прибави Трайков.

Нали не сме в "Искрено и лично", попита Трайков по повод "личните" въпроси докъде ще му издържат нервите.
Руската страна очаква от Лукойл да спазва правилата конкуренията и свободния пазар, аз го очаквам от всяка една фирма, отговори той.

Нямам намерение да загивам никъде, смятам да живея 100-тина години и да свърша максимално много работа през това време.

Стана съвсем ясно, че г-н Първанов излъга и тук слагам точка на отношенията си с него
. Правилата и нормите не бяха спазени, каза Трайков. До 2 месеца двете страни се ангажират да стигнат до единомислие; да положат усилия за парафиране на договора, т.е. да се уточнят въпросите по съдържанието, за да се подпише той впоследствие. Ако това не стане, можем да продължим да работим и да изчистваме спорните въпроси, разясни Трайков, според когото имаме капацитет да решим въпросите.

Откакто съм министър вървят всевъзможни спекулации по проекта; дори и хора, които не са представители на лобита, имат силно мнение; но след приключване на този анализ трябва да има широко обществено обсъждане. Целта е да се знае, че това което се казва, е бетон.

Инвестициите са нараснали, те са маркера; вече играем съвсем различна игра; световната икономика е различна, каза още той. Трайков не си поставял сам оценки; аз работя нещо, само когато смятам, че го върша добре, заключи той и не пожела да постави явно оценка за ГЕРБ.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5389 |07.04.2011 Тр. Трайков: Цената за "Белене" не е обсъждана в Москва . 2| 6047 |05.04.2011 Трайков: Преговорите за "Белене" са в юридически вакуум . 12| 5146 |02.04.2011 Ершов: Нямам нищо общо с Трактора, просто се запознахме . 6| 6412 |01.04.2011 Тр. Трайков: Извънредна е ситуацията с цените на горивата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads