Реклама / Ads
0| 5747 |18.08.2021 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Топ онкологът проф. д-р Серкан Кескин идва в София за безплатни консултации

.
На 3 и 4 септември 2021 г. в София ние, ЗИЦ „Медикъл Караджъ“, ще имаме удоволствието да посрещнем световно признатия онколог проф. д-р Кескин. По покана на нашия управител Звезделина Лютфи, онкологът ще гостува в България в рамките на нашата инициатива да предоставим достъп на българските пациенти до най-съвременните, иновативни методи в медицината.
 

Консултациите с топ-онколога от Турция са подходящи за пациенти, нуждаещи се от второ мнение относно своето заболяване. Също така биха били полезни за всички пациенти, които се интересуват от възможността за лечение в чужбина, в частност от лечение в Турция.

 

Кой е проф. д-р Серкан Кескин?

 

Проф. д-р Серкан Кескин завършва Медицинския факултет към Тракийския университет през 2001 г. Впоследствие той специализира „Вътрешни болести“ и „Медицинска онкология“. Към момента, проф. д-р Кескин ръководи Отделението по медицинска онкология в болница „Мемориал Шишли“ в Истанбул. Там той прилага иновативни терапии за лечение на рак, следвайки индивидуален подход при всеки пациент. Проф. д-р Кескин е световно признат онколог със 70 научни публикации в международни издания. Също така той е член на редица професионални сдружения в Европа, САЩ и Турция.

 

Какво е новото в лечението на раковите образования, което той прилага в практиката си?

 

Лечението на рак бележи сериозно развитие през последните години. Това се доказва с факта, че ако през миналия век 5-годишната преживяемост при онко-болни пациенти е била около 50%, то в наши дни тя достига 80%. 

 

Днес лекарствените терапии за лечение на рак се разделят на три групи:

 

Първата е химиотерапия. Тя унищожава раковите клетки. Тъй като при нея, наред с раковите клетки обикновено се засягат и здрави клетки, химиотерапията в много случаи е свързана със значителни странични ефекти.


Вторият метод са таргетните терапии или т.нар. „умни“ лекарства. Те се прицелват само в раковите клетки. Техният механизъм на действие е свързан с блокиране на сигналите, които казват на раковите клетки да се делят и размножават.


Третият механизъм за овладяване на рака е имунотерапията. Тя активира клетките на имунната система за битка с раковите клетки и по този начин лекува болестта. Имунотерапиите вече се прилагат при много видове рак, а научните изследвания за прилагането им продължават.


За по-успешно лечение на болестта, проф. д-р Кескин прилага в работата си генетично картографиране на рака. За да се повиши успеваемостта и намалят страничните ефекти при справянето с болестта, за него е важно да се прилага персонализирано лечение на рака, което да е съобразено с типа на заболяването и конкретния пациент. Чрез генетичното картографиране на рака се визуализира вътрешността на раковата клетка и се установява степента на увреждане.

 

NGS (Next Generation Sequencing)

 

NGS (Next Generation Sequencing) е методът, който се определя като ново поколение на секвениране. Той се осъществява чрез изследване на раковата тъкан, или с обикновен кръвен тест. Това изследване подпомага избора на най-подходящата терапия, която ще въздейства най-ефективно върху туморните клетки, с по-малко странични ефекти за конкретния пациент.

 

Например при пациент с рак на гърдата с взимането на клетъчни или кръвни проби се осъществява генетичното изследване на болестта. Въз основа на изследването се определя лекарството, което ще се използва и се конфигурира планът за лечение. По този начин оздравяването на пациента ще се реализира чрез избиране на по-ефективното лечение и използването на лекарства с по-малко странични ефекти.

 

За по-високата успеваемост при лечението на рак е необходимо да се прилага комплексен подход при всеки отделен случай. И макар днес ракът да е в групата на лечимите заболявания, за успешното справяне с диагнозата е необходима комплексна преценка и работа на различни специалисти в тази сфера. При планиране на лечението се вземат предвид допълнителни данни като възраст на пациента,  придружаващи заболявания, индивидуални предпочитания на болния и психо-социалното му състояние.

 

„Само пероралното или венозно приложение на правилното за болестта лекарство при болния от рак не може да се счита за успех. Тайната се крие в обичта и уважението към човека. Усилието да се вдъхне надежда, както и доверието на самия пациент и неговото семейство, са също неизменна част от успешното лечение“, подчертават специалистите от болница „Мемориал“.

 

Всички пациенти с онкологични заболявания, които желаят да се възползват от възможността за безплатни консултации с проф. д-р Серкан Кескин в София на 3 и 4 септември 2021 г., трябва да си запишат предварително час на: 

 

телефони: 0878 500 940 и 0879  977  402


да заявят желания от тях час онлайн на https://www.medikara.bg/. 


На място пациентите ще трябва да предоставят медицинските документи и образни изследвания, които са им направени до момента.

 

Имайте предвид, че по време на консултациите няма да бъдат извършвани физикални прегледи. Безплатните консултации се провеждат на база медицинските документи, с които разполагат пациентите към момента.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4567 |11.08.2021 За деца с хематологични и онкологични заболявания – безплатни консултации с турския хематолог проф. д-р Гюл Нихал Йоздемир – Варна 22 и 23 август . 0| 5221 |02.08.2021 За пациенти с онко заболявания - Безплатни консултации с турския онколог Проф. д-р Танер Коркмаз – Варна 13 и 14 август . 5| 8905 |28.01.2021 Проф. Георги Касчиев: Отказът да строят ”Белене” забърква нова каша в енергетиката . 2| 5521 |18.12.2020 Изпълнителните директори на ЗД “Бул Инс” АД - Крум Крумов и проф. д-р Стоян Проданов за новата реалност в бизнеса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads