Реклама / Ads
0| 7837 |10.05.2023 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Луксозните къщи за милиони в България и света

.
Ако се чудите кои са най-скъпите имоти в света за миналата година, ето ви кратък списък изготвен от портала за луксозни имоти за продажба и наем в България Реалистимо:
 

Ако се чудите кои са най-скъпите имоти в света за миналата година, ето ви кратък списък изготвен от портала за луксозни имоти за продажба и наем в България Реалистимо:

 

Номер 1 в класацията държи Бъкингамският дворец в Лондон – дом на кралското семейство. Оценява се приблизително на 1 млрд. евро. Сумата не би била никакъв проблем за който и да е от новотехнологичните богати бизнесмени. Единственото неудобство е, че … не се продава.

 

Номер 2 е известната сграда Антилия в Мумбай, собственост на милиардера Мукеш Амбани и неговото семейство, което се премести да живее там преди 10 години. Високата 173 метра сграда е с 27 етажа, площ от 37 000 кв.м., има бална зала, девет високоскоростни асансьора, гараж с място за 168 коли, театър с 50 места, басейн, спа и дори храм. Счита се за най-скъпата частна резиденция в света. Само за построяването й са отишли между 1 и 2 млрд. долара.

 

Лазурният бряг на Франция заема почетно място в списъка с най-скъпи имоти в света. Там се намира известната Вила Леополда, в която е сниман филма на Хичкок „Да хванеш крадец“ с Кари Грант и Грейс Кели в главните роли. Преди 15 г. се разнася слухът, че руският олигарх Михаил Прохоров се кани да я купи за 370 млн. евро, но по-късно сделката се проваля по неизяснени причини. 

 

Съперница на Вила Леополда е Вилата на кедрите (Villa Les Cèdres), отново на Лазурния бряг, която се оценява на приблизително 430 милиона долара и е била построена за Белгийския крал през 1830 г.

 

Като се говори за скъпи имоти, не може да се мине без Ню Йорк, разбира се. Имението на финансиста Ира Ренерт, забогатял от junk bonds, също като „Вълкът от Уолстрийт“, се оценява между 267 и 500 млн. долара (данъчна оценка). То се намира в Хемптън, Лонг Айлънд и е разположено върху близо 6000 кв.м. Името му е Fair Field. 

 

Луксозните имоти в България


Не можем да се състезаваме с подобни имоти, но все по-често в обявите на агенциите се появяват предложения за над 1 млн. евро особено на луксозни къщи в София. Така например, за цена от 1 500 000 евро можете да се сдобиете с къща в Бояна с 12 стаи, 7 спални и обща площ малко над 700 кв.м.  

 

Почти същата цена обаче ще откриете и за апартамент в Лозенец, чийто балкон граничи с Южния парк, и който има 4 стаи, 3 спални и площ от близо 300 кв.м.

 

Кварталите „Изгрев“ и „Изток“ в София също има с какво да се похвалят, като се говори за луксозни имоти. Пентхаузите на известна с луксозното си строителство компания, струват около 1, 4 млн. евро, имат площ между 300 и 400 квадрата, а цената на квадратен метър е между 3000 и 4000 евро.

 

Докато българи купуват луксозни имоти, чужденците често прибягват до наем на луксозен апартамент или къща в България.

 

Сайта за имоти Реалистимо направи отделна секция за луксозни имоти където всеки може да разгледа как живеят богатите българи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 5429 |01.05.2023 България - на дъното в Европейския съюз по заплащане на труда . 2| 3176 |12.04.2023 Първият танкер с газ за България от „Шениер“ пристига в Турция . 0| 5212 |25.03.2023 SILENTBET класира ТОП 5 на най-добрите казина в България . 0| 5410 |13.03.2023 Какви турнири има в живото казино на Winbet България?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads