Реклама / Ads
0| 5393 |11.07.2022 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Скъпотията в София е по-голяма, отколкото в Рио де Жанейро, Мексико и Будапеща

.
Източник: БГНЕС
Скъпотията в българската столица София е по-голяма, отколкото в 6-милионния бразилски град Рио де Жанейро, Букурещ, Будапеща, Варшава или Белград.
 

Според поредната класацията на Numbeo, който събира данните за наемите, цените в ресторантите и в магазините и други подробности, нанасяни от самите потребители на сайта, родната столица се оказва по-скъпа за живеене от редица лъскави градове в Европа, но и не само.

 

София се озовава на 341 място по условия за живот и е малко под средата на класацията, в която попадат общо 510 града по света.

 

По-изгодно за живеене се оказва в Суджоу /Китай, Сао Пауло /Бразилия/, Букурещ /Румъния/, Монтерей /Мексико/, Варшава /Полша/, Рио де Жанейро /Бразилия/, Будапеща /Унгария/, Пукет /Тайланд/, Белград /Сърбия /, Бали /Индонезия/. но също и градове като Мексико, Истанбул и други мегаполиси са още по-надолу в класацията, т.е. те са по-евтини.

 

Освен София, в класацията влизат още два български града. 396-то място е отредено на Пловдив, а 403-то – на морската ни столица – Варна. В подреждането те попадат между полските градове Гдиня и Гданск. Други български градове не влизат в проучването.

Според същата класация град Хамилтън в Бермуда е най-скъпият град за живеене през първото полугодие на текущата година. Останалите четири места в ТОП 5 са за Швейцария - Базел, Цюрих, Цуг и Лозана. На шесто и седмо място отново се нареждат два швейцарски града - Берн и Женева. Позициите до ТОП 10 се заемат от три американска града - Хонолулу, Санта Барбара и Ню Йорк.

 

Най-скъпите жилища в света са в Ню Йорк, показва още класацията. В топ 20 по цени на жилищата и стойност на наемите влизат почти изключително само американски градове, а най-скъпият европейски град по жилищни условия е Женева.

 

Най-евтините жилища изобщо в света са в Пешавар, Пакистан. Той е и най-евтин за хранене в заведение.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3845 |11.07.2022 Безплатни консултации с доц. д-р Аслъ Датлъ – водещ специалист по пластична, реконструктивна и естетична хирургия на 22-23 юли 2022 в София . 0| 4234 |16.06.2022 Безплатни консултации за пациенти с очни заболявания с офталмолога доц. д-р Хасан Арифоглу на 24-ти и 25-ти юни 2022 в София . 0| 4200 |15.06.2022 Безплатни консултации с д-р Дженгиз Чабукоглу - водещ турски специалист по ортопедия гостува в София на 24-ти и 25-ти юни 2022 г. . 0| 3478 |14.06.2022 Безплатни консултации със специалиста по онкологична и обща хирургия Доц. д-р Каан Гьокче на 24-ти и 25-ти Юни в гр. София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads