Реклама / Ads
0| 5189 |03.08.2007 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Отстраниха незаконна бариера в община Царево

.
Пропускателната бариера към бившия къмпинг "Юг" на 3 км северно от Лозенец бе демонтирана. Това стана със заповед на кмета на община Царево Петко Арнаудов след направена проверка. Целта на тези инспекции е да се осигури свободен достъп до плажовете. Те ще продължат до края на август.
 

Бариерата е преграждала път, представляващ публична общинска собственост, и незаконно е ограничавала достъпа до плажната ивица – изключителна държавна собственост, предназначена за общо ползване. Освен това, съвместна проверка на данъчни служители от НАП-Бургас и колегите им от общинската служба „Местни данъци и такси” са открили нелегален къмпинг, действащ върху територията на част от бившия къмпинг „Юг”.

Данъчните инспектори са проверили легловата база на къмпинга и финансовата отчетност на ЕТ „Готи” - бургаска фирма, придобила имота през 2005 г., която сега стопанисва 30 бунгала с общо 35 стаи и 100 легла. Проверката е установила, че от началото на юли досега фирмата е реализирала 1025 нощувки от български туристи при цени 12 лв. за легло в бунгало със санитарен възел и 10 лв. в бунгало без санитарен възел. Липсва обаче касов апарат и на туристите не се издава документ..

Проверката е установила още, че има регистър за настаняване, но през тази година в него са записани имената само на 24 летовници. Според инспекторите за месец юли фирмата ще трябва да внесе в местната данъчна служба туристическа такса в размер на 623 лв. Дали тя е допуснала и други нарушения, ще се установи след представяне на цялата документация от собственика на къмпинга.

Данъчните служители са открили нарушения и в двете заведения на плажа на „Силистар” до с. Резово. В касата на заведението на плажа проверяващите са отчели повече налични пари от отчетените от фискалното устройство. В импровизираното кафене непосредствено преди плажа пък е липсвал касов апарат. В нарушение е бил уличен и собственикът на паркинга, който е обявил само 5 места за паркиране, а при проверката бе установено, че има паркирани 15 автомобила.

Проверките са по настояване на кмета Арнаудов и ще продължават да се извършват всеки ден до края на месец август. Целта е осигуряване на свободен достъп до плажовете на територията на общината. frognews.bg 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4737 |02.08.2007 Удължиха забраната за строителство в Иракли . 0| 5023 |02.08.2007 Инспектират услугите по плажовете . 4| 5540 |02.08.2007 Южното Черноморие реши проблема с отпадните води . 2| 5234 |02.08.2007 Малина Стратиева, изпълнителен директор на “Слънчев бряг” АД: Комплексът не е презастроен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads