Реклама / Ads
43| 8466 |01.02.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

К. Парамов обяви сделката с дълга за професионална измама, Каролев отрича

.
Кольо Парамов
Идва времето на отговорността; идва специализиран съд и тези, които са се обогатили, трябва да носят отговорност, каза Парамов.
 

Иван Костов беше идеално запознат със закона за брейди облигациите, обяви по ТВ7 икономистът Кольо Парамов, който сам се занимавал 210 дни с проучване на този въпрос. При Милен Велчев държавата е ощетена, категоричен беше той. Загубата е между 950 милиона долара и малко над 1 милиард. Как е възможност българите да правят такива операции, след като лихвените нива падат към нулата, възкликнал американският икономист Джоузеф Стиглиц по този повод.

Най-голямото покачване на брейди облигациите не беше по времето на юпитата, а при Иван Костов
, а после и при Стефан Софиянски, контрира Вл. Каролев. При брейди обмяната доходността, при която е направена обмяната, не е на нулево ниво. Няма нищо странно в тази сделка, тя е направена професионално, установи Каролев.

Сделката е професионална измама, абсолютно тенденциозна и подготвена, каза Парамов. Оставям настрана курсовите разлики, добави той. Парите са взети от западни банки; знаеш, че държавата ти е в тежко положение, че си последният в Европа; в най-тежката ситуация, и вместо да завъртиш оборота в страната, капсуловаш финансиите на държавата, коментира Парамов. Идва времето на отговорността; Дянков иска да реализира програма, в която да каже кой какво е правил в управлението на страната. Идва специализиран съд и трябва да има отговорност, добави той. Цялата проверка по сметките на свързаните лица трябва да се направи. Тези, които са се обогатили, трябва да носят отговорност, каза той.

За да можеш да коментираш такава сделка, трябва да разбираш от един тесен сегмент на финансиите
, трябва да си работил точно в тези отдели на международни банки или в БНБ в този отдел, каза Каролев и съобщи, че нито един от тези хора не бил казал нещо против сделката.

Господин Гаврийски го каза, осведоми Парамов.

Той не разбира, контрира Каролев и добави, че и Костов не разбирал. Каролев обаче не знаел колко била комисионната на лондонските банки. Според него те били спечелили не повече от 6 милиона.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 74| 5940 |31.01.2011 ДСБ: Прокуратурата да разследва сделката за външния дълг на Велчев . 18| 8011 |21.12.2010 Цв. Бориславова зад сделката за ВАЦ? . 2| 6988 |08.10.2010 САС обяви 80% от влаковете на БДЖ за незаконни . 2| 6074 |30.09.2010 НСИ обяви "край на рецесията"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads