Реклама / Ads
16| 5725 |15.12.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Плевнелиев адвокатства на АПИ

.
Росен Плевнелиев
Агенция „Пътна инфраструктура" вече си има адвокат в лицето на министъра на МРРБ, след като Росен Плевнелиев влезе в ролята на защитник на структурата.
 

Плевнелиев определи като „несъстоятелни" атаките на СДС срещу ръководството на Агенцията и подчерта, че съвсем не е  случайно, че СДС атакува правителството.

„Това е големият инфраструктурен проект на България. Това е нашата магистрала. Ние ще я довършим", категоричен е Плевнелиев.

Апликационната форма на АМ „Тракия" е на финалната права, изтъкна регионалният министър и добави: "Нека да е ясно кой иска апликационната форма на "Тракия" да не бъде одобрена".

До края на годината Борисов се надява да се подпише апликационната форма за автомагистрала Тракия. Това премиерът коментира по повод притесненията на сините. Колкото и да ги е яд - магистрали ще има и нашето управление ще е по-добро от тяхното, изтъкна министър-председателят.

За сравнение Плевнелиев изтъкна, че магистрала „Струма" е започната по времето на СДС като 4-лентов път, тройно по-скъпа е и има тройно по-дълъг срок за изпълнение. Според него няма оскъпяване по проекта на АМ „Тракия", а средната работна заплата в АПИ е 650 лв.

Припомняме, че вчера представители на СДС настояха веднага да бъде освободено ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура". Има данни за безобразия в такива размери, че оставането му може да дискредитира цялото правителство, заяви тогава в кулоарите на Парламента Ваньо Шарков.

От СДС съобщиха, че агенцията е допуснала незаконно строителство, бездействала е във връзка с променени проекти и системно нарушава законодателството. Според тяхна информация, в АПИ са раздавани средномесечни бонуси в размер на 9 000 лева и в централата на агенцията 130 души са били облагодетелствани.

По-късно на брифинг ръководството на АПИ потвърди за бонусите, но изтъкна, че те са в много по-малки размери.

Министърът съобщи още, че път Е-79 в района на Кресненското дефиле ще бъде пуснат един ден предсрочно. Днес обектът се изпитва и до довечера се очаква по него да тръгне движението.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 57| 5779 |08.12.2010 Р. Плевнелиев: Южната дъга се наводни заради безразборно изхвърляне на отпадъци . 1| 5064 |02.12.2010 Р. Плевнелиев: В параграф 22 сме с дупките . 0| 6935 |01.12.2010 Плевнелиев: Строим "Марица" с 9 млн.лв. по-малко . 3| 4841 |16.11.2010 Плевнелиев взе на мушка и незаконните голф-игрища

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads