Реклама / Ads
0| 5191 |01.10.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Плевнелиев не хареса новия бюджет

.
"Няма как да съм доволен от бюджета за 2011 г., защото мога повечеНапротив, на заседанието на МС в сряда г-н Дянков каза точно обратното, че инфраструктурата в България през 2011 г. ще страда, ще има проблеми, защото ние го виждаме това и с цифрите."
 
Така реагира министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев днес в НС на въпрос оптимистично ли е бъдещето през следващата година за инфраструктурата, както го очерта финансовият министър.

Може би той е имал предвид еврофондовете- от тази гледна точка инфраструктурата е приоритет, допусна Плевнелиев. Апострофиран за това, че за парите от ЕС, все пак, отговаря друг министър той каза: Дянков акумулира целия бюджет и баланс на държавата, включително и еврофондовете. Правилото, че по време на криза държавата трябва да инвестира в инфраструктура, министърът коментира по следния начин: това е така, но аз съм един много дисциплиниран, екипен човек. Когато правителството е решило да даде за 2011 г. на военните 100 млн.лв. отгоре, на образованието и полицията- отгоре, аз съм солидарен с тези решения и съм последният човек, който ще ходи да се вайка и оплаква, твърди Плевнелиев. И продължи- истината е, че за водния сектор имаме 5 млн.лв., което е една голяма нула, за геозащита- 1 млн. 200 хил.лв., което е голяма нула, за кадастъра- 10 млн.лв., практически без никакви възможности да се развива следващата година. Така че аз ще бъда честен, ще извадя тези цифри и факти, хората трябва да ги знаят, отсече той. Отново няма да можем да напълним всички дупки, защото за това ни трябват 200 млн.лв., а ние имаме 120 млн.лв., добави той. Няма как да съм доволен от бюджета за 2011 г., защото мога повече, обобщи министърът. Мога да построя пътища поне за 300 млн.лв. в повече и ми трябват поне още 50 млн.лв., за да напълня дупките- нямам ги, но съм дисциплиниран човек, бе ясен той. Знаете, че дължахме към 287 млн.лв. на строителните фирми, останали неразплатени от предишното правителство, което сега се упражнява по темата финансово необезпечени договори. От тях към момента продължаваме да дължим 77 млн.лв., от които 25 млн.лв. са за т.нар. Водно огледало, които няма да разплатим докато прокуратурата не се произнесе. Останалите 52 млн.лв. се дължат от Пътната агенция, но въпросът е към строителните компании, които трябва да напишат едно елементарно писмо-заявка, за да си получат парите, а те не са го направили.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5738 |20.09.2010 Германия е новият бизнес партньор на Кингс Табако . 0| 5661 |13.09.2010 Ръст по ОП "Регионално развитие" отчете Плевнелиев . 14| 5984 |27.08.2010 Р. Плевнелиев: До 2020 - 7 магистрали! . 1| 4695 |03.08.2010 Бюджетът по-лек с 1,5 млрд. лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads