Реклама / Ads
0| 6610 |18.06.2007 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Поискаха по-бърз старт на яхтено пристанище в Бургас

.
Бургаската структура на ЕДП и Инициативен комитет поискаха по-бърз старт на проекта за яхтено пристанище в морския град. Вече е изготвен бизнес-планът за съоръжението, който предвижда инвестиция от 100 млн.евро.Той е с капацитет от 1500-1700 яхти и е ситуиран в района на Мостика. 60% от инвестицията ще бъде за сухоземната инфраструктура, останалите средства - за морската.
 
Пристанището трябва да бъде построено за 5 години, но може още на третата година да заработи частично с 60-70% от капацитета си, съобщи Expert. 

От гражданските сдружения припомниха, че още през 1990 г. Общинският народен съвет е възложил на проектантска организация да развие проекта. Избрани са две приоритетни места - в района на Мостика и около Евиния плаж. Първата локализация е доказано по-изгодна, защото заради скалистото дъно разходите по строителните работи ще са с 25% по-ниски. Декларация в подкрепа на изграждането на яхтено пристанище прие и настоящият Общински съвет през 2005 г.

pristanishte.jpg
 снимка Вяра Йовева

Обръщаме се към всички институции, които са част от решението - МРРБ, МТС, Областна управа, кмета, депутатите, общинските съветници - да се организира работна среща, на която да се дефинират проблемите и да започне конкретна работа за тяхното решаване, заявиха днес от ЕДП и инициативния комитет.

Сред членовете на двете сдружения има нагласи да се подкрепи този кандидат-кмет и кандидати за общински съветници, които застанат зад инициативата с конкретен план и срокове за изпълнение. "ФН"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7390 |12.06.2007 Стартира строителството на Mall Bansko

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads