Реклама / Ads
1| 6987 |27.03.2018 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

„Практикер“ удвои асортимента, служителите и продажбите си за три години

.
За изминалите три години, откакто българската компания „Видеолукс Холдинг“ придоби целия бизнес на немската верига за дома и градината в България, „Практикер“ бележи сериозен ръст в продажбите и се превръща в пазарен лидер в сектора, като удвоява оборота си. От съществуващите през 2014 г. девет хипермаркета в страната, компанията е обновила и разширила седем обекта и е отворила два нови в градовете Ямбол и Шумен.
 
След придобиването на „Практикер“, „Видеолукс Холдинг“ стартира мащабен проект за модернизиране на визията и концепцията на хипермаркетите. Тя включва разширяване на площта на магазините, прилагане на съвременни строителни технологии и материали, както и екосъобразни решения за използваните ресурси. Новите хипермаркети „Практикер“ са светли, просторни и имат нова, по-функционална подредба и организация, така че потребителите лесно да разгледат и да открият това, което им е необходимо, за създаването и подобряването на своя дом и градина.

Днес в „Практикер“ ще намерите на достъпни цени богат асортимент от над 50 хил. продукта на водещи световни и български производители за строителството, обзавеждането и ремонта на дома и градината. За изминалите три години компанията удвоява предлаганите артикули, като значително увеличава избора от продукти, произведени в България.

За доброто обслужване и консултация на клиентите, компанията инвестира в непрекъснато обучение за подобряване на уменията и знанията на служителите си, които от малко над 500 през 2014 г., днес наброяват близо 1000 човека. Тяхната основна задача е да бъдат полезни и в помощ на потребителите. За удобство на клиентите си веригата разработва и предлага допълнителни услуги като застраховка „Удължена гаранция“ на продуктите, 3D проектиране на бани, рязане и кантиране на плоскости, тониране на бои, транспорт на закупени стоки, покупки на изплащане.

До този момент с новата концепция и визия работят хипермаркетите „Практикер“ в Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Стара Загора. На 29 март, четвъртък, отваря врати напълно обновения и модернизиран столичен хипермаркет „Практикер“ – Люлин. Той посреща отново своите клиенти в изцяло ремонтирана сграда, разширена с повече от 3500 кв. м. Общата площ на магазина става почти 12 000 кв. м, а за приятното пазаруване ще се грижат близо 100 обучени продавач-консултанта. Реализацията на проекта е дело на строителна фирма „Монтаж Строителни Конструкции“ АД.

Плановете на компанията до края на годината включват откриване на обновения хипермаркет „Практикер“ във Велико Търново през пролетта и стартиране на реконструкцията на втория столичен магазин „Практикер“ - Дружба в края на есента. Предвижда се и разширяване на веригата в нови градове.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5210 |09.11.2017 Хипермаркет „Практикер“ отвори врати в град Шумен . 0| 10641 |15.06.2017 Хипермаркет „Практикер“ отвори врати в Ямбол . 2| 5718 |24.09.2007 Световната банка ни съветва да удвоим производителността на труда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads