Реклама / Ads
1| 7229 |06.08.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

БГ-председателство на ЕС закъса за столове, поръчката e за над 2 млн. за мебели

.
Сакатлъците около Българското председателство на Съвета на Европейския съюз продължават. Оказва се, че към момента председателството продължава да няма избран изпълнител на доставката на столове. Това става ясно от публикуваната документация за обществената поръчка за доставка на мебели за нуждите на Председателството и по-конкретно – за обзавеждането на НДК.
 
Поръчката е по пет обособени позиции на обща стойност 2,3 млн. лв. с ДДС. 12 фирми са участвали в процедурата по избор на доставчик на мебели за нуждите на Председателството на ЕС, което започва на 01 януари 2018 г. в София и ще продължи шест месеца. Комисията по избор на доставчици са направили класиране на база подадените оферти и всичко е било почти финализирано, когато една от фирмите се отказва. Така се оказва, че от пет позиции, по четирима вече има избрани изпълнители, а по една от позициите, процедурата вече е прекратена и ще трябва да бъде обявена нова обществена поръчка. Комисията по избор на доставчици на мебели и офис оборудване е определила, че за доставка на работни бюра ще бъдат платени 45 хиляди лева, без ДДС, пише още БГНЕС.

За доставка на различни видове маси – почти 50 хиляди лева, без ДДС. За доставка на столове и закачалки е определен победител, който е трябвало да получи 268 799 лв. Срещу тази сума е трябвало да се осигурят 1231 различни модели столове и 41 закачалки. Изпълнителят, обаче, уведомява Националния център по подготовка на Председателството на ЕС, че се отказва поради промяна на техническите параметри от вносителите на столовете. Към момента поръчката е прекратена, а след изтичане на 10-дневния обжалваем срок пред Комисията за защита на конкуренцията, ако няма подадени жалби, ще се премине към повторното й обявяване. “Меката мебел” за нуждите на Председателството ще струва 205 хиляди лева, без ДДС.

Най-много пари отиват за доставката на мебелировка за заседателните зали – модули, рецепции, катедра, шкафове и други. Те излизат 892 хиляди лева. От документация се разбира още, че с близо половин милион лева ще са по-малки разходите от предварително разчетените 2,3 млн. лв., с ДДС за мебелировката на НДК.

Най-късно на 20 октомври 2017 г. доставката и монтирането на мебелите трябва да е приключило, но заради забавата на ремонтните дейности в НДК, очакванията са този срок да бъде удължен с около един месец.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2411 |14.06.2024 Проблемите при инсулинова резистентност . 17| 32540 |13.06.2024 Голям индустриалец: Идват съкращения и безработица . 0| 2932 |14.06.2024 Среща с крокодил. През джунглата на Пукет . 1| 16363 |12.06.2024 Отлив на българи, желаещи да работят във Великобритания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads