Реклама / Ads
17| 8910 |24.07.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Работодателските организации: Програмата на ГЕРБ - геноцид за бизнеса

.
Източник: БГНЕС
Геноцид за бизнеса. Така определиха всички работодателски организации икономическата програма на ГЕРБ и решението заплатата да стане 1500 лв. на пресконференция, на която констатираха още, че синдикатите са най-вредното нещо за страната ни. Те осъдиха срещата на премиера Борисов с профсъюзите, която била неправилна по думите им, тъй като те не присъствали.
 
По този начин се развалила Тристранката и вече била „двустранка“, а пък те били принудени сами да дават пресконференции, за да се чуе позицията им от обществото.

Според тях предизборната програма на ГЕРБ и обещанието за ръст на минималната работна заплата до 1500 лв. било абсолютен геноцид и щяло да доведе фирмите до фалит.

Интересна позиция зае шефът на КРИБ Кирил Домусчиев, който размаха пръст на кабинета, за това, че е клекнал на исканията на синдикатите, вместо да обсъди предложението на вицепремиера Валери Симеонов за клас „прослужено време“.

„Моя лична позиция е, че синдикатите са вредни за България и пречат на развитието на икономиката“, това заяви с тежки думи председателят на КРИБ. Той обвини синдикатите, че заради исканията им ще се стигне до фалит на фирми работодатели, като даде за пример БДЖ и „Кремиковци“, а в тези предприятия, където нямало синдикати всичко било наред. „Ние се превърнахме в синдикална република България и забелязвам едно връщане към началото на прехода, те са на входа и изхода на държавата. Какво е това да ходят при премиера с неверна информация, това са мутренските години?!“, допълни Домусчиев, размахвайки пръст и премиера Борисов за решението му за среща със синдикатите, като допълни, че искал да изпревари въпросите и да уточни: „Не искаме да сваляме правителството и ще подкрепим реформите, които се вземат обмислено“.

След което той започна да защитава вицепремиера Валери Симеонов, който стоял и се червял в Министерски съвет, след като му се е наложило да се извини след срещата при премиера Борисов със синдикатите. Според него било недопустимо да се налага на вицепремиер да върши подобно нещо, заради рекета на профсююзите над кабинета.

„Синдикатите си ходят при Борисов, когато пожелаят. Те опорочиха Тристранката. И ние искаме среща с Борисов, като на нея трябва да присъства е финансовият експерт в кабинета – министър Владислав Горанов, защото той е специалист и може със сметки да покаже дали истината за изчисленията на синдикатите, които произвеждат фалшиви новини и после ги представят на премиера“, обяви Домусчиев исканията си към правителството.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6036 |23.06.2017 Официално: България, Естония и Австрия приеха програмата за Триото, председателстващо ЕС . 2| 4177 |25.05.2017 Пациентските организации: Стоп на агресията над медици . 0| 3823 |26.03.2017 Красимир Янков: Имаме съвпадение с програмата на патриотите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads