Реклама / Ads
11| 10821 |23.05.2013 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Радослав Янкулов е новият шеф на БНР

.
Радослав Янкулов е новият генерален директор на Българското национално радио. Това реши Съветът за електронни медии (СЕМ) на днешното си заседание.
 

Янкулов ще е начело на БНР през следващите три години.

Общо кандидатите за поста бяха дванайсет. Янкулов беше подкрепен с четири гласа от общо петимата членове на СЕМ. Мария Стоянова даде своя глас за Иво Тодоров. Сред останалите фаворити за поста бяха още Диана Димитрова, Бойчо Кулински и Гергина Дворецка.

Радослав Янкулов е спортен журналист и е един от най-популярните гласове в българския спортен радио ефир. Бил е собственик на радио „Канал Ком“ и радио „Спорт“, бивш говорител на БФС.

Председателят на СЕМ Георги Лозанов мотивира избора на Янкулов с думите, че той принадлежи едновременно на БНР като биография, но и на моделите на новото радио в прехода. Той направи тази крачка от старата, принадлежаща на соца медия, към новите създаващи се формации, посочи Лозанов.

По думите му журналистиката в момента се нуждае от внимание, а Радослав Янкулов е дал точно такъв поглед, че професията трябва да възвърне своята сила. Според Лозанов избраният днес директор на радиото има също така изразена критическа воля да управлява радиото, търсейки нов модел на управление.

За първи път този избор става в политическо междувластие, заяви Лозанов и отбеляза, че това е хубав знак, защото обществените медии трябва да са именно в такава среда. Според председателя на СЕМ конкурсите за директори на обществените медии винаги будят напрежение в медийната общност.

Лозанов посочи, че до вчера е имало натиск този конкурс да не се състои. Аргументите за това са били да има политическа независимост, а отлагането на избора води точно до обратното, смята Лозанов. Той си пожелава от този момент, дори в плана на символиката, България да се изкачва в класацията за свободата на словото.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 7528 |10.05.2012 Новият шеф на АЕЦ нямало да се меси на инженерите . 22| 6535 |07.05.2012 Валентин Николов е новият шеф на АЕЦ "Козлодуй" . 0| 6056 |14.12.2010 Диляна Попова е новият Моден идол . 1| 4994 |25.10.2010 Новият солидарен фонд в НОИ- илюзия за светло бъдеще

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads