Реклама / Ads
0| 5025 |14.08.2018 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Разходка из светите места Израел и Йордания с ЕКВАТОР.БГ

.
С ЕКВАТОР.БГ ще се разходите из светите места Израел и Йордания в един тур.
 

Израел е сред най-развитите и богати държави в Югозападна Азия. Това е една от най-младите държави в тази част на света. Йордания е водеща туристическа дестинация в Азия. Тук красива природа се съчетава с хилядолетна култура, развита под влиянието на различни народи.

 

 В град Хайфа,  ще се насладите на панорамната гледка към Бахайските градини – шедьовър на ландшафтната архитектура. А Акра е  един от последните военни крепости на Кръстоносците и тяхна столица за повече от век с храм на Темплиерите и болница.

 

Библейското  пътуване продължава към Назарет, където Архангел Михаил съобщава на Дева Мария, че носи сина Божи и където е минала голяма част от живота на святото семейство.

 

 През Кана Галилейска,  Исус прави първото чудо, като превръща виното във вода и се  достига до Капернаум – мястото на апостолите и градът определен в Новия Завет, като център на Христовата дейност в Галилея, има  останки от древната синагога и руините на къщата на Свети апостол Петър. 

 

От планината Табор към границата Шейх Хюсеин се  преминава границата между Израел и Йордания. Интересно е римското селище Джераш, основан IV пр. н.е., привличащ туристите с павираните си улици, извисени храмове, баните и градски стени. Ще видим Овалният Форум, Арката на Адриан, Храмът на Артемида.

  

Мадаба е световноизвестен град със запазените си мозайки от римско, византийско и умаядско времена, като най-популярната е мозайката от 6-ти век, която се намира в църквата Св. Георги и изобразява Карта на Йерусалим и Светите земи.  От планината Небо се открива невероятна гледка към Израел. Според Библията, Мойсей се изкачва на нея, за да види за първи път Обетованата земя. Според Светото Писание е погребан там. Планината е свято място за евреи, християни и мюсюлмани и е обвито в мистерия и легенди.

 

ПЕТРА е  обявен е за едно от съвременните 7 чудеса на света и под закрилата на ЮНЕСКО. През IV век преди Христа е Петра е бил населен от набатеите. Той е естествена крепост и се намира на важен търговски път. Така се е оформил и поминъка на населението – охранители на кервани и търговци, които печелили добре. Това позволило града да се превърне в една истинска перла, голям и важен търговски център за който са се носили митове и легенди. В града  се навлиза през тесен пролом дълъг 1 км. и обграден от двете страни от 80 метрови скали. Цветовете и формите на скалите са главозамайващи. Гледката е необятна и е съставена от стотици гробници врязани в скалите, Римски театри и жертвени олтари.

 

 Касър Ал Яхуд при река Йордан,  е  мястото на Христовото кръщение.  Йерихон – най- ниският град под морското равнище и един от най-древните селища в света. От там се открива гледка към Манастира на изкушението, разположен в скалите, където Исус Христос е постил и се е молил четиридесет дни и четиридесет нощи.  Мъртво море – най-ниската точка в света – около 420 метра под морското равнище.

 

Йерусалим и  Маслиновата планина, оттам се открива спираща дъха гледка на града, стария  Йерусалим с джамията на Омар, със златния купол и новия град, като фон, Гетсиманските градини и Църквата на всички нации. Тук именно е дошъл Исус в нощта преди разпъването и тук е бил предаден и арестуван.

 

Хълма Сион, където се намират гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря,  малките улички на християнския, арменския и еврейския квартал  до най-свещеното за евреите място – Западната стена популярна с наименованието Стената на Плача. Тук идват всички евреи да се молят и да оставят листчета с написани желания, вярвайки, че те достигат директно до юдейския бог. А усещането да стоиш до останките от храма на Цар Соломон е още едно незабравимо усещане.

 

В Тел Авив  не е за изпускане панорамната обиколка на Белия град и защитените от ЮНЕСКО сгради, построени в известния Баухаус стил. Посещение на древното пристанище в Яфo, коeто привлича туристи със своето пристанище с 8000 годишна история, както и  разходката по тесните му улички  из реставрираният квартал на художниците.

 

За повече подробности ;https://www.abax.bg/?p=48962

 


.


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6388 |10.02.2018 Европа ни дава 1,5 млрд. лева за нови работни места, ограмотяване и самотни родители . 2| 5016 |31.10.2017 Пропадаме с 11 места в световната класация Doing Business 2018 . 2| 5548 |15.10.2017 Такса ”Смет” скача двойно за малките населени места . 1| 7302 |04.10.2017 Разкриват 5000 работни места в Банско за сезона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads