Реклама / Ads
1| 4349 |09.07.2018 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Разкол сред Патриотите заради законопроекта за горивата

.
Повод за напрежението сред Патриотите беше законопроект за горивата, който според Красимир Каракачанов от ВМРО ще спре контрабандата, а според Валери Симеонов от НФСБ ще ликвидира бизнеса на близо 400 фирми, които се занимават с транспорт и дистрибуция на горива.
 

Вицепремиерът единствен в качеството си на партиен лидер прие протестиращите търговци на горива. Проектозаконът предвижда драстично увеличаване на уставния капитал за над 400 фирми, които търгуват с горива. Както и всяка от тях ще трябва да блокира 500 хил. лв. под формата на банкови гаранции.

 

Днес Валери Симеонов прие протестиращите в партийната си централа. „Имаме кредити кой ще ни ги купи тези автомобили. Драскаме им кибрита палим ги и това е”, посочи Иван Кашилски, който е председател на Националното сдружение на търговците на горива.

 

Според Валери Симеонов законът за горивата е лобистки. „Важно е по какъв начин и кой ще обърне внимание на тези хора, защото те са честни данъкоплатци. Те са редовни и са инвестирали по 50 хил. лв. на бензиностанция и сега държавата казва „айде, без вас, че на нас са ни по-мили Валентин Златев, Сакса и Бедо Доганян”, коментира Симеонов, цитиран от БТВ.

 

Депутатът от ВМРО Емил Димитров отхвърли обвиненията. „Министърът на икономиката и 15 ведомства между които финанси, НАП и митници са лобисти за това държавата да влязат повече приходи”, каза той.

 

Каракачанов подчерта, че проектът е бил подкрепен от шестима депутати на Симеонов. Попитан дали има търкания в малката коалиция той каза, че не разбира защо се говори през медиите, когато има телефони. „Емил Димитров не е виновен, че нещо не се случва по плажовете или дискотеките, извинявайте много”, каза той. Каракачанов не очаква острите репликите да доведат до реален разпад на „Обединени патриоти.”

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5646 |02.07.2018 Продават емблематичната сграда на БДЖ заради дългове? . 2| 8329 |29.06.2018 Само във Фрог: Икономическа полиция „удря” малките бензинджии заради лобистки интереси . 3| 6327 |11.03.2018 По-скъпа ”Гражданска отговорност” заради 2 некоректни компании . 5| 7331 |02.03.2018 Проф. В. Димитров: КЕВР е беззъб регулатор заради проваления Закон за енергетиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads