Реклама / Ads
22| 8823 |26.05.2020 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Мартин Димитров: Държавните бензиностанции са голяма грешка

.
Мартин Димитров
Държавните бензиностанции ще са голяма грешка и ще ни струват около 400-500 млн. лв. Ще ги платим всички ние. Нелепо е, че държавата не е успяла да регулира пазара досега със структурите, с които разполага, но сега решава да строи бензиностанции.
 

Това заяви пред бТВ икономистът Мартин Димитров. 

 

"България има най-много бензиностанции на 1 милион души население. Около 400 бензиностанции се падат на 1 милион българи. Във Франция те са 200, а в Румъния още по-малко", разкри икономистът. 

 

"Решението е да се намалят ограниченията за създаването на новите данъчни складове", допълни икономистът.

 

Проблемът е в достъпът до данъчно акцизните складове, не в броя на бензиностанциите, смята експертът.

Трябва да се облекчи самата процедура по създаване на нов склад, те да бъдат регулирани, а обществени доставчици трябва да публикуват в края на всеки месец свободните количества, за да е ясно къде и как може да бъде направен истинският достъп, каза още Димитров.

 

Според него да се използват държавните складове е единствената добра тенденция.

 

„Но тя не е достатъчна, защото в законопроекта пише, че ако сте бизнесмен и искате достъп до данъчен склад и той ви бъде отказан, това, което трябва да направите, е да отидете в Агенция „Митници“, да се оплачете и те едва ли не стават ново полицейско звено, отиват да разследват защо ви е отказан достъп. Само че една система ако не работи автоматично, без да се налага участието на полицейско звено, така няма да стане“, заяви Димитров.

 

"Пазарът трябва е да изграден така, че постоянно да има нови данъчни складове, конкуренция и нови "играчи". Държавата не е успяла да регулира пазара досега със структурите, с които разполага, но сега решава да строи бензиностанции. Нелепо е", - завърши Мартин Димитров. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5817 |18.05.2020 Финансовият министър: Пазарът ще реши дали държавните бензиностанции са левичарско действие . 5| 7810 |13.05.2020 Мартин Димитров: С 9% ДДС Борисов иска да успокои ресторантьорите, които готвеха протест . 4| 5623 |05.04.2019 Пламен Димитров: 800-850 лв. трябва да е минималната заплата през 2022 г. . 6| 6419 |11.03.2019 Локхийд Мартин представя изтребителя F-16 у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads