Реклама / Ads
0| 6304 |27.09.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Руски експерт: България ще лобира в Брюксел за ”Турски поток”

.
На състоялата се вчера в Москва среща на българският министър на енергетиката Теменужка Петкова и шефът на ”Газпром” Алексей Милер са обсъдени конкретни лобистки стъпки, които София се задължава да направи пред Брюксел.
 
Това съобщи Игор Юшков, водещ експерт на руския Фонд за национална енергийна безопасност. "София се опитва да скочи в последния вагон на изпуснатия влак след отказа на Русия да строи Южен поток. Там даже направиха международна енергийна конференция за българския газов хъб, но "Газпром" не уважи мероприятието", допълни той.

Сега обаче нещата се променят и Москва се нуждае от разрешението на Брюксел да осигури възможност за доставки на руски природен газ по втората тръба на газопровода "Турски поток". Затова руският експерт не пропуска да отбележи подигравателно, че след като в Русия са се убедили в невъзможността на България да взима решения по този въпрос, очакват тя да лобира пред Брюксел и да убеди Европейската комисия да допусне тръбата на руснаците по българска територия.

Какво точно ще направи България за лобирането, руският експерт не казва. Вероятно конкретните указания за това вече са предадени на преданата министърка на енергетиката Петкова. Тя от своя страна ще започнае премиера Борисов и двамата ще готвят план за лобиране за руския газопровод. Претекстът им е известен- приходи за България от преноса на руски природен газ за Европа. резултатът също е предизвестен-нова колосална зависимост от руските доставки на природен газ и спиране на проектите за конектори с Гърция, Румъния и Турция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 14574 |27.09.2017 Balkan Insight гръмна: България е член на НАТО, но Русия й е партньор в отбраната . 2| 4707 |26.09.2017 Фрогоко: Бистрят ”Армията - 2040 г.”! Ще я има ли България тогава? . 0| 5188 |26.09.2017 Експерт: Българският език не е застрашен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads