Реклама / Ads
0| 7024 |17.03.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Силен туристически и инвестиционен интерес към село Огняново

.
Все по-голям е интересът към Благоевградското село Огняново като туристическа дестинация. Тук идват както много българи, така и все повече чужденци, предимно гърци, похвали се кметът на селото Димитрия Гюрова, която е на този пост вече трети мандат.
 
Освен че търсят възможности за отдих, вече е осезателен интересът на пришълците и към закупуването на земи в района. “Търси се основно земя около баните – там, където са минералните извори. Напоследък има голям интерес и към свободните земеделски земи около селото и имоти и парцели в него”, твърди кметът Димитрия Гюрова. Нейните надежди са, че съвсем скоро туризмът ще се превърне в средство за препитание на жителите на Огняново, за които доскоро основен поминък беше тютюнопроизводството. “Ще оставим тютюна зад гърба си и ще насочим усилия да оправим къщите си, да се стегнат дворовете, да се дават квартири под наем, за да може все повече туристи да посещават Огняново”, каза още Димитрия Гюрова. Според нея това ще бъде една инвестиция в бедещето, която ще задоволи все повече потребностите на местните хора, защото ще се пазарува от магазините в селото, ще се посещават местните ресторанти и хотели и ще се наема работна ръка от Огняново.
Подобно мнение изрази и секретарят на община Гърмен Силвена Русева. Според нея фактът, че на различни изложения и туристически борси Гърмен е по-непознато име от Огняново, е достатъчно показателен. “Лещен и Ковачевица също се познават много добре от хората като дестинация. Ние се радваме, че Огняновските минерални бани, Лещен, Ковачевица и старият римски град Никополис ад Нестум са в нашата община и привличат туристите от чужбина и България. Още повече се радваме, че тези четири обекта са толкова близо един до друг”, каза още Силвена Русева. Тя обаче изрази съжаление, че предлаганите услуги и обслужването там все още не са на необходимото ниво. “Поне такива са моите наблюдения, а и коментарите на почивали туристи в интернет форумите.
Понеже община Гърмен сега прохожда и е взела присърце развитието на туризма, смятаме той да стане основен поминък на населението от общината и с това да замести тютюнопроизводството. Затова се надяваме, че самите хотелиери ще положат максимално усилия да задържат туристите, които идват в техните хотели”, категорична е Русева. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6060 |12.03.2008 Австрийци споделят know-how на български туристически партньори . 0| 5686 |22.02.2008 Туристическият бранш настоява ДАТ да бъде заменена от Министерство . 1| 6486 |20.02.2008 Нов туристически пътеводител ще представя красотите на Царево . 0| 5681 |24.01.2008 Туристическият бранш се събира да подготвя новия сезон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads