Реклама / Ads
2| 5845 |02.11.2023 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Синдикати и правителство ще обсъдят бюджета за догодина днес

.
Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа" Източник: БГНЕС
Среща между синдикати и правителство във връзка с бюджета за догодина ще се състои днес. Това съобщи президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов при откриването на международна конференция на тема: „Достойна заетост и социална сигурност в Западните Балкани – от регионални специфики към общо европейско бъдеще“, организирана от КТ „Подкрепа“.
 

Срещата се очаква да се проведе в Министерския съвет днес следобед.

 

Пред репортери Манолов посочи, че са били поканени от премиера акад. Николай Денков и финансовия министър Асен Василев, за да дискутират въвеждането на индивидуална осигурителна вноска за държавните служители.

 

Ние имаме мнение по този въпрос, отдавна имаме план, отбеляза Манолов. По думите му КТ „Подкрепа“ в никакъв случай не е против въвеждането на индивидуална осигурителна вноска, въпросът е как ще стане това.

 

Манолов определи като „фикция“ твърдението, че държавата плаща осигурителните вноски на държавните служители. Според него това не е вярно, плащат си ги работниците, държавата е само платец, но не е източник.

 

За нас този разговор не е труден, подчерта президентът на КТ „Подкрепа“. Той коментира още и вчерашното гражданско недоволство на заетите в сектор „Култура“, чиито доходи с приемането на новия размер на минималната работна заплата са се оказали на това равнище. На тази част от нашия живот трябва непременно да се погледне по по-различен начин, сходен с този, по който се подходи към образованието, смята Манолов.

 

Във връзка с отказа на властимащите да изплатят традиционните коледни добавки на пенсионерите, Манолов прогнозира, че в крайна сметка сигурно ще се намерят пари за тях. „Скромната ми прогноза е, че накрая ще избършат потно чело и ще намерят тези пари. Това, което сега вършат, е правено и друг път, хубаво е да измислят нещо ново и различно“, допълни президентът на КТ „Подкрепа“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5580 |02.11.2023 Безплатни консултации за всички пациенти с ортопедични заболявания с проф. д-р Сами Сьокюджю на 11-ти ноември 2023 г. в София . 0| 4516 |01.11.2023 Детски играчки, подходящи за всяко дете . 2| 5886 |01.11.2023 Печалбата на банките счупи всички рекорди . 0| 4394 |01.11.2023 За всички пациенти с ортопедични заболявания – ортопедът доц. д-р Самет Еринч ще проведе безплатни консултации на 11-ти ноември 2023г. в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads