Реклама / Ads
1| 4911 |09.08.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

След 3 години пълно бездействие КЕВР реши:Няма да взимаме лиценза на ЕВН

.
Има нарушение от страна на EВН и то е санкционирано с максималната предвидена глоба от 1 милион лева, съгласно административно-наказателните разпоредби на Закона за енергетиката. Това каза председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов.
 
Както стана ясно вчера, процедурата по отнемане на лиценза на ЕРП-то стартира през 2014 година. „Комисията не намери достатъчно основание за отнемането на лицензията“, допълни Иванов, като подчерта, че наложената на дружеството глоба е максимално високото наказание, съгласно Закона за енергетика.

Някой да е очаквал друго? А случайно някой да е забелязал, че от 2014 година досега токът се увеличи достатъчно, за да покрие "голямата глоба" на концесионера. Ситуацията много прилича на тази, в която Комисията за защита на конкуренцията "не видя" картел в цените на горивата.

 
„Що се касае до другите две дружества – от септември ще започне внимателно анализиране на цялата документация и ще излезем с решения“, отбеляза още председателят на КЕВР и обърна внимание, че обемът от информация е много голям и изисква значителна работа от експертите на комисията.

На въпрос дали и за останалите две ЕРП-та ще бъде взето аналогично решение, той отговори: „Не мога да кажа това, защото трите въпроса се разглеждат абсолютно самостоятелно, независимо един от друг, и решенията се вземат след внимателен анализ и изготвяне на мотиви към него“, съобщи "Фокус". Иван Иванов припомни, че глобите, наложени на ЧЕЗ и Енерго-Про също са били на стойност 1 милион лева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7648 |21.07.2017 Пазарът на имоти в София се възстанови напълно, средната цена скочи до 1060 евро/м2 . 2| 8375 |13.07.2017 След 12 години управление на Борисов и Фандъкова София се срина в класацията ”Правене на бизнес” . 1| 9502 |12.07.2017 Светозар Гледачев: Сметката за КТБ не е платена, още 10 години ще даваме милиарди

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads