Реклама / Ads
10| 5605 |31.07.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Собственици на хотели в Слънчев бряг разгневени на Крушкова

.
Съюзът на собствениците в Слънчев бряг изпрати открито писмо до министър- председателя Сергей Станишев, в което задава въпроси за мястото на държавата и нейната отговорност в развитието на родния туризъм.
 

Повод за писмото е интервю с председателя на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова в централната преса, в което тя заявява, че на седмица фалират по три - четири хотела.

"Изявлението на Крушкова засяга сериозно не само туризма по Черноморието, но и директно имиджа на българския туризъм. С особена загриженост за европейското бъдеще на България и с ясното съзнание на хора, инвестирали много средства в икономиката на нашата държава, се обръщаме към Вас, за да изразим изключителното си безпокойство и възмущение от изнасяната напоследък в медиите тенденциозна и невярна информация", се отбелязва в писмото до премиера.

Според Съюза на собствениците в Слънчев бряг, определени държавни институции, които би трябвало да утвърждават и защитават бизнеса в туризма като един от най-печелившите икономически ресори, не само, че не го правят, а напротив - манипулират с тенденциозна информация общественото мнение и уронват престижа на бранша, като пречат на нормалното функциониране и развитие на този изключително важен отрасъл.

Управителният съвет на СНЦ "Съюз на собствениците - Слънчев бряг" пита Сергей Станишев това ли е официалната позиция и отношението на държавата към сектора туризъм.

sl_brjg9.jpg  снимки Вяра Йовева

"Като се има предвид, че Крушкова е държавен служител и в качеството си на председател на ДАТ изразява държавната позиция и политика, ние, като едни от най-големите инвеститори в този отрасъл, нямаме адекватно обяснение на апокалиптичната картина на българския туризъм, представена от Крушкова на страниците на един от най-многотиражните всекидневници", се казва още в писмото.

В него хотелиерите и ресторантьорите задават и няколко конкретни въпроса на премиера - какви условия създава днес държавата за представителите на бизнеса, за да може той да разширява инвестициите си в посока на развитие на родния туризъм, по какъв начин държавата (по-точно Държавната агенция по туризъм) се грижи за подобряването и изграждането на инфраструктурата - неотменна част от туристическия отрасъл, разширяването на летищата, обучението на кадри, как се рекламира България в страната и в чужбина, докъде стигна обсъждането на предложения проект за Национална стратегия за развитието на туризма, чието разработване започна през 2007 г.

Според Съюза на собствениците обаче основният въпрос към правителството и лично към премиера е все още приоритетен отрасъл ли е туризмът за българската икономика.

Те смятат, че ако отговорът е да, то това означава, че държавата тотално е абдикирала от проблемите на развитието му и няма нито ясна визия, нито желание да провежда нужната за неговото развитие активна политика.

"Смятаме, че от позицията на мислещи и отговорни за българския туризъм хора, трябва да се сложи край на държавническото безхаберие. Надяваме се най-после да се потърси строга отговорност на всички държавни институции, свързани с развитието на туризма и да не се поставя на колене бизнесът, който продължава да инвестира в него", завършва писмото на СНЦ "Съюз на собствениците - Слънчев бряг". Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5862 |31.07.2008 Митинг на собствениците на земи в природен парк "Странджа" . 5| 5494 |23.07.2008 Хотелиери искат среща с EVN заради авариите с тока в Слънчев бряг . 0| 5112 |22.07.2008 Хотелиери и артисти се спречкаха заради авторски права . 0| 4934 |22.07.2008 Хотелиери и артисти се спречкаха заради авторски права

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads