Солена ли е рибата по Черноморието?
Порция пържен сафрид в Несебър например излиза 13 лв. за 250 грама. Калмарите пък гонят 15 лв. за 200 грама. Миди натюр струват 12 лв. за 500 грама. Цацата е 9 лв. за 250 грама. Традиционната комбинация, която нашенци обожават, е цаца с бира. Но представете си, колко би набъбнала цената на сметката, ако решите да утолите и жаждата си?
В Созопол цените на рибата във водещи ресторанти също са особено солени. 200 грама калмари по гръцки гонят 27 лв. Порция черноморски риби в собствен сос струват 22 лв. за 450 грама. Чернокоп на скара струва 26 лв за 220 грама. 220 гр. октопод гони 49 лв. Ципура на фурна с бяло вино струва 38 лв за 350 грама. Лефер на скара струва 38 лв за 350 грама.
В Слънчев бряг българинът също трябва да бръкне дълбоко в джоба си, за да си позволи черноморски специалитети. Ципура на грил гони 24 лв за 450 грама. Същото количество лаврак на грил струва отново 24 лв. Любителите на фините деликатеси могат да опитат филе от див лаврак за "скромната" сума от 37 лв. Сьомга Терияки пък струва 27 лв за 400 грама. Както е известно, сьомгата е предназначена предимно за хора с изтънчен вкус, но дори за тях цените изглеждат непосилно високи.
Моля, подкрепете ни.