Реклама / Ads
0| 5189 |07.08.2018 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

По стъпките на Дали в Испания с Екватор. БГ

.
Често казват на каталунския средиземноморски курорт Коста Брава “Скалистият бряг”. Наречен е Коста Брава от испанските моряци, което в буквален превод означава “див , скалист бряг” и е туристическа дестинация от 50-те години на 20-ти век.
 

Плажовете в Коста Брава са изключително чисти и поддържани. Жегата е поносима, а въздухът е кристално чист. Има условия за водни ски, уиндсърф, гмуркане и риболов. Храната е много вкусна и разнообразна.

 

В непосредствена близост до Барселона на 20 км по протежение на морския бряг, съставен от множество типични средиземноморски градчета и селца, се простира този романтичен испански курорт.

Той  е  един от -любимите градове на Салвадор Дали, а тук е и най-дългата курортна шопинг улица в Испания.

 

  Барселона

След пристигане в Барселона задължително трябва да се види и разгледа фасадата на “Саграда Фамилия”– визитната картичка на града. Не трябва да се пропуснат  две от най-известните къщи построени от архитекта Гауди – “Каса Батйо” и “Ла Педрера”; булеварда „Грасия“; площад “Испания”; Арената за бикоборство „Арена Монументал“. При повече свободно  време се разходете из площад “Каталуния”, откъдето започва “Рамбла”– най-оживената улица на града, квартала „Ейшампле“ и Готическия квартал – старата част на Барселона, с криволичещи тесни улички и средновековни сгради.

Порт Авентура

 

Тук ще видите един от най-големите атракционни паркове в целия свят  Порт Авентура е една от най-посещаваните туристически забележителности в Испания. Територията му е разделена на 5 части – Средиземноморие, Полинезия, Мексико, Китай и Дивия Запад. Атракциите са изключително вълнуващи, без значение на каква възраст сте. А пък ако случайно те не могат да Ви развълнуват, със сигурност ще оцените прекрасните ресторанти и барове във всяка една от страните през които минавате. Не е за пропускане и факта, че тук се продават едни от най-прекрасните сувенири в цяла Испания.

 

Абатство Монтсерат и „Черната Мадона“

 

В планината Монтсерат – духовното място на Каталуния  е построен бенедиктински манастир с хилядолетна история.  Тук ще се насладите на прекрасни пейзажи, ще се полюбувате на необичайните форми на скалите и ще изживеете една неповторима духовна наслада в манастира, разположен в едно от най-живописните места на страната. Ще имате възможност да се докоснете и до една от най-големите цености на мастира „Черната Мадона”.

 

Тарагона

 

Тук се намира една  от най-добре запазените Римски археологически местности в Испания, включено в списъка на ЮНЕСКО – Тарагона, Дяволския мост – акведукт с височина от 217 метра и дължина от 26 метра, един грандиозен пример за напредъка на Римското инженерство; запазените останки от Римската цивилизация, Крайградските древни стени, които са едни от най-добре запазените пътни артерии в Европа; запазени следи от Римски форум и не на последно място, останки от Амфитеатъра, намиращ се на Средиземноморското крайбрежие от ІІ век, станал свидетел на кървави битки между гладиатори.

 

Коста Дорада – Златният бряг на Испания
Ако сте любители на силното слънце и обширните плажове, то каталунската брегова линия Коста Дорада е правилното място за вас! Брегът е с дължина над 200 километра и целогодишно успява да привлече огромен брой туристи в своите двадесет автентични населени места.

 

ПЕНИСКОЛА

Пенискола е малко китно испанско градче, наречено още „Градът в морето“, впечатляващо туристи от цял свят с приказните си златни плажове и неповторимата си типично испанска атмосфера. Градът е в списъка на Испания за топ на най-красивите градове в страната.  В старата част на града се разглежда  красивата и величествена църква „Санта Мария“,  известната къща от миди Каса де лас Кончас,  величествените крепостни стени на град Пенискола. Неведнъж градът е използван за фон за заснемането на различни филмови продукции.

 


.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 11103 |14.05.2018 Иван Хиновски: Китай има интерес към АЕЦ ”Белене”, чакайте скандали . 1| 4952 |28.11.2017 Заделят над 1 млн. лева за земеделци, пострадали при природни бедствия . 0| 5210 |15.10.2017 ТЕЦ-овете решават дали искат отлагане на новите екостандарти . 0| 4730 |01.10.2017 Испания губи 1/4 от икономиката си без Каталуния

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads