Реклама / Ads
14| 9740 |09.09.2021 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Стефан Гамизов за кръчмарската мъка по време на смъртност и коронавирус

.
Стефан Гамизов
Ще обясня, каква е тази кръчмарска мъка, да се работи по време, когато България оглави най-голямата смъртност от коронавирус в Европа, а заразата се вихри със страшна сила. Прането на пари е труден и скъп за клиента “бизнес”.
 

Ако переш сега пари например в Андора ще ти се наложи, ако са пари в брой да се разделиш с 25% от тях, а отделно да намериш някой да ти ги пренесе контрабандно там.

 

Затова ГЕРБ и ДПС толкова държат да са във властта, за са “ползват” дипломатически пратки до по-изгодни места за пране на пари.


Но, санкциите на САЩ повишиха драматично рисковете пред основните мафиотски кланове в България свързани с ГЕРБ и ДПС. Основната причина да се прави всичко възможно да има плосък данък в България от 10% е прането на пари от криминална дейност.


От 40%-70% от парите от еврофондовете се крадат. Те лесно се “изпират” като просто плащат 10% данък печалба и после се експортират в чужбина с данък девидент, който е нищожен.


Не случайно точно този данък е много, много висок в Швейцария, за да предотврати точно тази схема. Но какво да правят с “кеша”, който е огромен от корупция, контрабанда и други престъпления? Една от основните им схеми за пране на пари е кръчмарството.


Просто “изчукват” мръсните пари на касовите апарати като стойността на “изчуканото” е колосална видно от статистиката, защото в стойността на сметката има уж закупени храни, напитки и работа, които никога не съществуват и не да продадени на реални клиенти, но вече и те са изпрани и могат да се продадат на дребно без документи.
И гледаш празно заведение, но на документи се пръска по шевовете от обороти.


Така срещу максимум 10% с добра организация от няколко хиляди кръчми в България, а реално не е 10%, а много по-малко, защото доставчиците на уж доставени продукти и напитки продават на черно уж продаденото, който участва изпира, колкото си иска пари, освен да ги крадат разбира се - 8 милиарда “инхаус”, както стана популярно трябва после да се изпират 70% от тях, например.


Много ефективна държавно покровителствена схема за пране на много, много пари в България от престъпен бизнес свързан с ГЕРБ и ДПС.


Затова и започнаха атаките срещу преброяването на населението и особенно срещу регистрацията с QR код в заведени или атакуват ваксинацията - пречи им да перат пари, защото ще се знае кой и колко хора са били в кръчмите.


Ще се окажем с най-много кръчми на глава на населението, а и отделно ще лъсне, колко мъртви души гласуват.


Така че, мафията иска българите да умират и да се заразяват, но на всяка цена прането на пари да продължава.


Това, че малка част от кръчмарите в България си имат просто бизнес не означава нищо. Те са малкото изключение на фона на перачите на пари за милиарди.


Стефан Гамизов

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4520 |10.08.2021 Стефан Янев: Високите цени на тока рефлектират върху българския бизнес . 15| 7828 |06.08.2021 Стефан Гамизов: Не виждам арестувани или уволнени в НЕК и ЕСО . 8| 9248 |05.08.2021 Стефан Гамизов за корупцията и саботажите в енергийната система . 4| 7102 |10.02.2021 Алпинистът Антон Стефанов за Скатов: Алпинизмът се комерсиализира, шерпите са като сенки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads