Реклама / Ads
6| 5292 |02.12.2015 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

М. Стоянова: Данъците в София да са по-високи от другите градове

.
Менда Стоянова
Данъците в София трябва да са по-високи, отколкото данъците на хората в по-малките населени места. Това обяви в сутрешния блок на бТВ депутатът от ГЕРБ и шеф на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова.
 
С тези думи тя категорично застана на страната на премиера Бойко Борисов, който преди дни лансира идеята на конференция в столицата. „Не може перничаните да плащат данъци на Община Перник, а да трошат софийските пътища“, възмутена е Стоянова, която изтъкна: „Това струва пари и не може постоянно да бъде финансирано от държавния бюджет“. Не можем да не плащаме и да имаме добра среда за живеене, категорична е Менда Стоянова.

Тя коментира и исканията на ракиджиите да се върне старият вариант на закона, тъй като сегашният ги задължава да плащат и за казаните до 500 л. „Законът не е променян, искаме да има правила и те да се спазват. Ако те не се спазват, държавата едно по едно трябва да влиза във всяка сфера. Това, което говорят тези хора, те не знаят за какви промени става дума“, отговори Стоянова.

„Всеки един човек, който има собствени плодове от собствено производство, може да вари преференциално на половин данък 30 литра на 40 градуса. Това са правилата, които за съжаление действат от 2007 година и те не се спазват“, поясни депутатката. „Всеки, който вари за продажба, трябва да плаща акциз по правилата на Митницата. Ако погледнем статистиката, ще видим, че половината от производството на грозде в България отива във винпромите, а другата половина изчезва. Тя изчезва точно в тези казани“, изрична бе Стоянова, която визира точно въпросните ракиджийници.

Дефицитът намалява и средносрочната прогноза показва, че тя ще продължава да намалява, но по-бавно. Дългова спирала няма и няма да има, защото тя е свързана с дефицита и ако той върви надолу и се консолидира (намалява дефицита, б.р.), дотам няма да се стигне, увери Менда Стоянова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7371 |26.11.2015 Улица „Граф Игнатиев“ в София с два нови бутика на REFAN . 6| 7807 |22.10.2015 Пуснаха Западната дъга на София и новия пътен възел „Сливница“ . 3| 5452 |04.09.2015 Трафикът граница- София-Западна Европа-10 000 евро билет . 3| 5968 |08.08.2015 В София заплатите растат най-бързо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads