Реклама / Ads
8| 4927 |15.05.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Др. Стойнев: Сами се набутахме в Евро+

.
Драгомир Стойнев
Икономическата програма на БСП залага на шестпроцентен ръст, на много хора той изглежда нереален. Но нека да си припомним, че сме имали такъв растеж преди години. Страната вече излиза от кризата, а след нея икономическият растеж е значително по-голям.
 

Необходимо да се стимулира потреблението, което ще доведе до развитие на икономиката. Затова ние искаме да се повишат доходите на хората, каза Др. Стойнев в предаването Неделя 150 по БНР.

Едно шоково увеличаване на доходите ще въведе страната в инфлационна спирала, проблемът е, че нея вече я има. Важно е да имаме подобряване на производителността, а това става с нови технологии и образование. Министър Т. Младенов ще загуби битката с финансовия министър по отношение на повишаването на минималната заплата, прогнозира Стойнев. Жалко, че в това правителство всичко се решава от финансовия министър и най-вече от Националния съвет за тристранно сътрудничество, подчерта той.

Ние от БСП сме за повишаване на минималната заплата и на пенсиите. Социалната комисия ще разглежда мерки за заетостта, защото има хиляди хора без перспектива за намиране на работа. Кризата отминава на хартия, обикновения човек не го разбира все още, обобщи Стойнев.

Ако се приеме този пакт за финансова стабилност ще се откажем и от фискалната политика и не знам за в бъдеще това правителство как ще управлява страната. Никой не е изисквал да участваме в пакта "Евро плюс", не знам защо се набутахме сами в това. Хаосът е прекалено голям и Световната банка констатира, че всяко 3-то домакинство не може да се справя с кризата, че близо 40% от домакинствата се лишават от необходимите лекарства и др. Това са конкретни проблеми на хората, които правителството трябва да решава.

Вчера премиерът имаше едно изказване, в което каза, че едва ли не какво е сторило БКП, и заклейми БКП. На всички е ясно, че премиерът е бивш комунист. Премиерът би трябвало да е обединител на нацията като кандидат-президент. Искам да го посъветвам, че държавата с омраза не се управлява", категоричен бе Стойнев.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4895 |18.11.2010 М. Димитров: Хората сами да решават за пенсионните фондове . 3| 4902 |20.05.2010 ЧЕЗ, Е.ОН и EVN ще плащат сами за одитите . 10| 5719 |18.08.2009 Борисов: Полицаите сами да си заработят по-високи заплати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads