Реклама / Ads
39| 10371 |08.11.2014 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Теменужка Петкова: Овчаров е част от порочния модел за управление на енергетиката

.
Не съм изненадана от оценките на Румен Овчаров. Като директор на Агенцията за финансова инспекция, доказахме порочния начин, по който е била управлявана енергетиката. Той е бил част от този порочен модел. Това е един от най-големите грехове на предишните управляващи, каза новият енергиен министър в предаването „На светло”.
 
Бях уволнена от кабинета Орешарки за работата, която свършихме. Не съжалявам, че платих тази цена, за да излезе истината наяве. Осъзнавам голямата отговорност, която стои пред мен. Ситуацията в енергетиката е трудна и тежка. Счетох за свой дълг да дам това, което мога. Имам волята да предприема определени действия и реформи, които да ни помогнат да излезем от този порочен кръг. Според мен има кръгове, което са заинтересовани от това в енергетиката да се случват неща, от което да се облагодетелстват. Стартираме ревизия на всички енергийни дружества. Да видим как се акумулирали всички разходи, как са формирали загубите. Това ще бъде не много бърз процес, но в най-скоро време ще имаме цялата информация. На базата на това ще вземем бързи решения. ДКЕВР е независим орган. Не съм се срещала с колегите, но скоро ще го направя. Регулаторът е независим орган и това, което ще се случи, е да се промени начина на избора на комисията и членовете. Това ще става с гласуване в НС, обясни тя.

По думите й, когато става дума за цената на тока, трябва да се върнем отново към ДКЕВР. Бих се върнала към разходите, които правят електор-разпределителните дружества. Те имат възможност да си възлагат едни на други обществени дейности. Законът за обществените поръчки допуска тази възможност. Кръгът е омагьосан. Би могло да се помисли за законодателни промени, за да може всички разходи да минат по общия ред за обществени поръчки. По отношение на Южен поток-да, трябва да го има проекта, но при спазване на европейското законодателство. Трябва да се види как е направена процедурата за изпълнител. Ще се продължи живота на 5 и 6-ти блок на АЕЦ „Козлодуй”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6294 |19.05.2014 Румен Овчаров: Цената на тока се държи по-ниска от години . 32| 10423 |27.11.2013 Р. Овчаров: Геополитически слугинаж е американският реактор в Козлодуй . 37| 9360 |04.04.2012 Р. Овчаров: Плямпането за "Белене" надмина всички граници . 24| 16210 |28.03.2012 Овчаров за "Белене": По-добре ужасен край, отколкото ужас безкрай

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads