Реклама / Ads
0| 3482 |11.10.2024 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Топ места на о-в Санторини

.
Определят Санторини като един от най-красивите гръцки острови. И определено белите къщички и сини куполи са сред най-популярните снимки и най-желаните места за посещение. Днес ще ви покажа най-популярните и  интересни места тук.
 

Първата ни спирка е Меса гоня – призрачното село на острова. През 1956 г. тук разлюлява жестоко земетресение от 7-ма степен по Рихтер. Хората оцеляват, но от къщите им не остава почти нищо. Те се преместили по крайбрежието. Така то се превръща в пусто призрачно село, но запазило автентичен вид.


.

Санторини има формата на полумесец или по-точно на кроасан. Някога е бил голям кръгъл остров, но при мощно изригване на вулкана, се образува калдера. Изгледът към нея е от най-желаните. Най-дълбоката морска калдера в света е тази на Санторини.

 

Не пропускаме и Пиргос – старата столица на острова. Уличките са тесни, криволичещи, стръмни или с много стълби. Тъй kaтo e οтдaлeчeнo οт κрaйбрeжиeтo, тук няма толкова туристи и е зaпaзилo гοлямa чacт oт aвтeнтичния cи вид. Изключително приятно и колоритно място. Бели къщички с криволичещи улички и останки от венецианска крепост между тях. На острова е имало 5 замъка. Единият, от които се намира на върха на Пиргос.

 

Санторини е известен с производството на вино и по-точно десертно вино. Отиваме в стара семейна винарна, където има и музей на виното. Разположен е в пещерни тунели на осем метра под земята. Лабиринтът е дълъг 300 метра и разказва за историята на винопроизводството на острова. Музеят е единствен по рода си и е отнел 21 години да бъде направен. Разходката завършва с дегустация на вино.


.

Преди залез стигаме до най-впечатляващото и известно място на Санторини – Ия. Това е най-богатото село на острова. Както някога, така и сега, е осеяно с красиви аристократични къщи, вятърни мелници, тесни криволичещи улици, водещи до ресторанти с прекрасни гледки и хубави магазини. Mecтoпοлoжeниeтο нa Ия ocигyрявa вeлиkοлeпнa глeдκa kъм зaлязвaщoтο cлънцe нaд мoрeтο. Простира се в продължение на 2 км. по протежението на калдерата и се издига на височина до 100м. над морското равнище. Известно е като мястото, където можете да наблюдавате най-красивия залез.


.

Още любопитни неща гледайте в ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ или го изживейте с туристическа агенция СОЛВЕКС.

 


Автор: Адриана Русенова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2757 |09.10.2024 Изплащат 200 милиона лева по „украинската помощ“ в четвъртък . 0| 4131 |09.10.2024 Отличителни особености на гумите от General Tire . 4| 7019 |08.10.2024 Предлага се най-много работа за продавачи, край на бума в ИТ сектора у нас . 0| 2381 |08.10.2024 Цените на петрола леко се понижиха в днешната азиатска търговия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads