Реклама / Ads
1| 5132 |15.02.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Цените на имотите у нас ще спаднат през 2008 г., смятат австрийци

.
Очаква се през 2008 година цените на парцелите за строителство в България да спаднат. Това каза Венди Пиводич от фирма "Immorent" на семинар за австрийски инвеститори в България.
 

Цените на парцелите за строителство в България са прекалено завишени.

През настоящата година обаче се очаква те да спаднат до по-поносимо ниво. "През последните месеци на 2007 година забелязах, че потенциалните инвеститори, купувачите, започват леко да се отдръпват. Има тенденция на изчакване, защото се очаква цените на парцелите за строителство да спаднат." Ведни Пиводич работи по проекти на "Immorent" в Централна и Източна Европа.

От две години тя следи и развитието на българския пазар за недвижимо имущество. "Цените са невероятно високи и така 2008 година би могла да се окаже превратната точка. Купувачите вече са резервирани. Въпреки това очаквам, че българският пазар за недвижимо имущество ще продължи бурното си развитие. Очаква се обемът на инвестициите в тази сфера да нарасне двойно до 2011 година", каза Пиводич. "Immorent" е една от водещите фирми в Австрия в областта на лизинга и развитието на проекти за недвижими имоти. Тя е част от групата на една от крупните австрийски банки - Еrste Bank и Спестовната каса. В България Immorent има своя дъщерна фирма, която в момента работи по четири големи проекта - за строителството на две офис сгради, търговски център и жилищен комплекс в София. Общата стойност на проектите е около 230 милиона евро.

Венди Пиводич от "Immorent" обаче вижда големия, все още неизползван потенциал на България, в изграждането на центрове за логистика: Пиводич очаква, че българският пазар за недвижимо имущество ще продължи бурното си развитие Пиводич очаква, че българският пазар за недвижимо имущество ще продължи бурното си развитие "Особено интересна е сферата на производствените и логистичните халета, както и базите за логистика. България има много добро географско положение. През България минават пет от десетте европейски транзитни коридори, а все още има прекалено малко центрове за логистика", каза още Пиводич. Една от основните причини за това са прекалено високите цени на парцелите за строителство. Именно поради тази причина се очаква през тази година чуждите инвеститори да се отдръпнат леко от българския пазар и да изчакат нормализирането на цените на парцелите за строителство, смята Венди Пиводич. Тя добавя, че това мнение споделят не само австрийските й колеги, но и хората от бранша в цяла Европа. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5123 |04.02.2008 В Банско смъкват цените за Св. Валентин и Великден . 1| 5409 |05.11.2007 Застой в цените на луксозните имоти в Лондон . 1| 5460 |16.10.2007 „Лукойл" изстреля цените на горива нагоре . 3| 5187 |14.09.2007 Петър Димитров: Бумът на цените е преминал, предстои успокояването им

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads