1|
5445
|19.11.2010
БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ
Турция засилва контрола за българско месо
На българо-турската граница при пункта Капъкуле са засилили контрола над пътниците, които внасят месо от България.
Разрешените от турската митница количества са до 5 кг месо и месни продукти на пътник, а надвишаващите лимита количества се конфискуват, съобщи Анадолската агенция.Пътниците от България имат право да внасят определени количества месо в Турция единствено по време на Курбан байрама.
„Прилагаме много строги мерки. Тези дни изселниците започват масово да се връщат в Турция и трябва да имат предвид митническите изисквания, ако не искат да си имат неприятности“, каза ръководителят на одринската митница.
През първите 10 месеца на тази година митничарите на ГКПП Капъкуле са разкрили около 50 случая на нелегален внос на общо около 12 тона месо и месни продукти.
В Турция месото е много скъпо и процъфтява нелегалната търговия. Турското министерството на земеделието тази година за първи път разреши за Курбан байрама легалния внос на месо от чужбина, включително и на дребен рогат добитък от България.
В края на октомври в Анталия бяха хванати 4 тона контрабандно месо, внесено от България. Арестувани бяха четирима души. Трафикантите продавали част от месото на големите хотели в Анталия.Друга част задържали в складовете, за да го пуснат в продажба за Курбан байрама, когато цените скачат още повече.
Моля, подкрепете ни.
Реклама / Ads
КОМЕНТАРИ
Реклама / Ads