Реклама / Ads
33| 13615 |25.01.2012 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Дж.Уорлик: Искате инвеститори – привлечете ги!

.
"Не грешете! Намираме се в трудна среда за правене на бизнес. В последно време сме свидетели на решения, които няма да доведат до привличане на чуждите инвестиции въпреки декларациите на правителството, че ги иска. Виждам, че делата не отговарят на думите.
 

  

Това заяви вчера посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик на бизнес семинар за устойчивото развитие на инфраструктурата у нас, организиран от General Eleсtric.

 

Основно предизвикателство пред кабинета било от думи да превърне този стремеж в дела.

 

"Предизвиквам българското правителство да успее да постигне този синхрон!", заяви той.

Според посланика и в България имало добри условия за работа и в последните години присъствието на компанията General Electric доказвало това.

 

Кристиан Колтеану, президент и главен изпълнителен директор на компанията, заяви, че е готов за дългосрочни партньорства с правителството, с местната власт и с българския бизнес за внедряване на иновативни технологии в областта на енергетиката, здравеопазването, водите и осветлението. Вече 15 години световният лидер работи у нас и занапред бил готов да помага за преодоляване дистанцията между страната ни и ЕС.

Колтеану обърна особено внимание на една от трите водещи стратегии - Healhtymagination, с която компанията ще подпомогне световната система на здравеопазването с 6 млрд. долара за 5 г. Целта е да се намалят разходите, да се повиши качеството на медицинските услуги и да се улесни достъпът до лечение.

 

До края на 2015 г. ще бъдат създадени 100 иновационни продукта в областта на здравеопазването, уточни д-р Михаела Михайлова, шеф на "GE - Здравеопазване" - България. Създаден е специален фонд с 250 млн. долара, от който се финансират проекти на фирми, желаещи да станат партньори на "General Еlectric".

 

У нас компанията вече осигурява модерно медицинско оборудване и съдейства за обучение на специалисти в почти всички големи болници. Първият проект, с който екипът сега се гордее, е болница "Токуда" , за която е осигурен пълен набор оборудване за образна диагностика, първият у нас 64-срезов компютърен томограф, както и подкрепа в научната дейност. В университетската болница "Св. Иван Рилски" пък е монтиран единственият магнитен резонанс с възможности за функционално изследване на мозъка и с бипланов ангиограф с плоски панели. Това увеличавало възможностите за неоперативно изследване и лечение на хора с аневризми, съдови малформации и други мозъчно-съдови проблеми. В партньорство със "Софарма трейдинг" компанията осигурила на Александровска болница РЕТ-компютърен томограф, позволяващ по-точно определяне на стадия на онкологичните заболявания и прецизно проследяване на лечението.

 

Компанията представи и стратегиите си за иновации в енергетиката и модерните решения за градско осветление.(24 часа)

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5196 |13.01.2012 Връщат пари от хазната на ключови инвеститори . 5| 5805 |31.05.2011 Инвеститорите търсят стабилност . 2| 5246 |07.06.2010 Вербалните атаки на Борисов - опасни за инвеститорите . 0| 4951 |21.04.2010 Moody's: България губи доверието на инвеститорите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads