Реклама / Ads
4| 6000 |28.02.2018 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Връчиха годишните награди „Инвеститор на годината“

.
Заместник-министрите на икономиката Александър Манолев и Лъчезар Борисов връчиха три от отличията на годишните награди „Инвеститор на годината“, организирани от Българската агенция за инвестиции (БАИ). Те се провеждат за 12-и път и събраха на едно място представители на изпълнителната и местна власт, депутати, бизнесмени и др.
 
Заместник-министър Манолев връчи наградата за „Иновативен бизнес“ на „Интернешънъл Пауър Съплай“ АД, а неговият колега Лъчезар Борисов отличи „Ролпласт Груп“ АД“ и „Школо“ в категориите „Разширяване на бизнес” и „Успешен стартъп“ на официална церемония.

По време на церемонията зам.-министър Борисов изтъкна, че са важни не само новите инвеститори, но и тези, които остават и разширяват дейността си, защото това дава оценка за подобряващия се бизнес и инвестиционна среда. „За постигането на устойчив ръст правителството приоритетно се стреми да предложи оптимални условия по отношение на бизнес средата – намаляване на административната тежест. България се утвърждава като една от най-конкурентните инвестиционни дестинации с утвърден имидж и добри условия за развиване на бизнес“, каза той.

По отношение на стартъп компаниите у нас зам.-министър Борисов подчерта, че създаването на повече стартиращи предприятия внася нова динамика в икономиката ни и потенциал за създаване, и поддържане на икономически растеж. По думите му, ролята на държавата и в частност политиката на Министерството на икономиката, е да насърчава и подпомага стартиращите предприемачи, защото по този начин се задържат младите таланти в България. Зам.-министър Борисов подчерта, още че осигуряването на връзка между бизнеса и образователната система, какъвто е проекта „Школо“, дава възможности за постигането на бърз и устойчив икономически растеж.

„Без иновации няма растеж. Това е максима, която в епохата на дигитализацията се превръща не просто във формула за успех, а в жизнена необходимост“, подчерта Александър Манолев. По думите му Министерството на икономиката, чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ и други проекти и инициативи, които управлява, инвестира над 2,5 млрд. лв. за насърчаване на иновациите в предприятията.

Компанията, която той отличи - „Интернешънъл Пауър Съплай“ АД, инвестира над 15 млн. лв. в региона на Кърджали за изграждането на ново предприятие, а благодарение на това ще се разкрият повече от 200 работни места. Те произвеждат високотехнологични токозахранващи системи, като в момента оперират на всички континенти, а през миналата година са били отличени за иновативния им бизнес и от известния инвеститор, и изобретател Илон Мъск, стана ясно по време на церемонията. Изпълнителният директор на компанията Александър Рангелов благодари на БАИ за отличието и изказа признателност за подкрепата за стъпването на нови пазари на Министерството на икономиката в лицето на зам.-министър Манолев.

Годишните награди „Инвеститор на годината“ се връчват на компании за направените от тях устойчиви инвестиции, разкриването на нови работни места и внедряването на високи технологии. На церемонията присъстваха и заместник министър-председателят Томислав Дончев, министърът на околната среда и водите Ненов Димов, министърът на туризма Николина Ангелкова и др.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8236 |08.06.2017 Fibank награди алпийския скиор Камен Златков . 0| 7121 |13.09.2016 Fibank награди Мирела Демирева . 0| 6260 |10.06.2016 Лято 2016 с KWIAT-вземи 20% отстъпка и спечели една от страхотните награди . 2| 8956 |29.01.2016 REFAN и Николета Лозанова отново наградиха новата Мис Playmate

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads