Реклама / Ads
0| 5645 |05.07.2018 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

WIZZ AIR откри първия си хангар за самолети в България и на Балканите

.
София, 4 юли 2018 г. – Wizz Air, една от най-бързо развиващите се авиокомпании в Европа и най-големият нискотарифен превозвач в Централна и Източна Европа, днес отпразнува откриването на най-новия си и първи хангар в София.
 

Това е четвъртият център за самолетна поддръжка на авиокомпанията в Европа и първият на Балканския полуостров.

 

Новооткритият модерен хангар ще осигури висококачествена самолетна поддръжка според стандартите на авиокомпанията, като има възможност и за допълнително разширение. Така Wizz Air ще увеличи възможностите си за локална поддръжка на самолетите Airbus A320.

 

Хангарът за самолети на Wizz Air е изграден в партньорство с българската компания за авиопревози Rose Air в район Северен на летище София и е с капацитет на изпълнение на над 300 самолетни проверки годишно с цел поддръжка. Благодарение на висококвалифицирания персонал, в хангара ще могат да се извършват и основни метални ремонти.

 

Наскоро флотилията на Wizz Air надмина 100 самолета само 14 години след основаването на компанията, която всякa година разширява дейността си в Европа със средно 20%. Флотилията на авиокомпанията в момента се състои от 71 самолета Airbus A320 и 31 самолета Airbus A321, като тя е и една от най-младите в Европа със средна възраст на самолетите от само 4,6 години. Модерните самолети Airbus A320 средно са в употреба от почти 13 часа на ден, което позволява на компанията да запази ниските си разходи на единица и в същото време да осигури възможно най-изгодните цени за своите клиенти.

 

Плановете за бъдещ растеж на Wizz Air включват доставката на още 266 самолета Airbus от най-ново поколение, очаквани до края на 2026 г., които ще подпомогнат развитието на мрежата на авиокомпанията. Тъй като амбицията на Wizz Air е да се превърне в една от петте най-големи авиокомпании в Европа, авиопревозвачът ще инвестира допълнително на пазарите, където присъства по-слабо, правейки пътуванията със самолет достъпни за все повече клиенти.

 

Wizz Air стартира дейността си в България преди 12 години и оттогава непрекъснато инвестира в развитието на мрежата си, водена от стремежа да осигури повече възможности за пътуване на ниска цена за своите клиенти в България. Wizz Air има 8 базирани самолета у нас: един във Варна и седем в София, включително 4 ултра-ефективни Airbus A321. От първия полет на WIZZ от България до днес над 12 милиона пасажери са пътували по 45-те маршрута до 20 страни на авиокомпанията.

 

От месец януари до май 2018 г. вече над 1 милион пътници от и до България са се възползвали от изгодните тарифи на Wizz Air, лесната резервационна система и отличното обслужване на борда. Това е увеличение с повече от 28% в сравнение със същия период на предходната година.

 

На официалното откриване на хангара в София Андраш Радо, Мениджър „Корпоративни комуникации“ на Wizz Air, заяви: „Имаме удоволствието да открием нашия нов хангар за самолети в София. Това е първият ни център за поддръжка на Балканите, с капацитет за изпълнение на над 300 сесии по поддръжка на година. Тази инвестиция допълнително свидетелства за ангажимента на Wizz Air към българския пазар, към София и ще подкрепи създаването на 100 нови местни работни места. Непрекъснато разрастващата се флотилия на Wizz Air наскоро отпразнува 100-ия си самолет и като водещата нискотарифна авиокомпания в България, Wizz Air продължава силния си ръст и ще създава и занапред нови и нови възможности за своите пътници да откриват красотите на Европа и отвъд на най-ниските цени.“

Иван Дочев, управител на Rose Air, заяви: „Ние високо ценим партньорството си с Wizz Air и сме щастливи да осигурим необходимото високотехнологично пространство за тяхното ново начинание. Смятаме, че това стратегическо решение на Wizz Air, освен ясните ползи за нискотарифния превозвач и всички заинтересовани страни, ще създаде допълнителни възможности за работа на висококвалифицирани инженери и специалисти по поддръжка. Това би спомогнало за задържането на местните талантливи експерти и за по-нататъшното развитие на индустрията по поддръжка и ремонт в България като страна с почти 100-годишна история в строителството на самолети. Ние наистина сме много горди с този нов проект и с възможностите, които той по-нататък ще открие, както за превозвача, така и за региона.“

 

За Wizz Air

Wizz Air е най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа с флотилия от 102 самолета Airbus A320 и Airbus A321. Тя предлага над 600 маршрута от 25 бази, свързващи 142 дестинации в 44 страни. В Wizz Air екип от над 4000 авиационни експерти предоставя висококачествено обслужване и много ниски цени на билетите, което прави Wizz Air предпочитаният избор на 30 милиона пътници през последните 12 месеца (до 31 май 2018 г.). Wizz Air е листната на Лондонската фондова борса под тарифен номер WIZZ и е включена в индексите FTSE 250 и FTSE All-Share. Wizz Air е регистрирана в Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA), Оперативен одит за безопасност (IOSA), глобалният еталон за признание за сигурност на въздушния транспорт. Наскоро компанията бе обявена за Европейска авиокомпания на годината от Aviation 100 – престижно годишно издание, което отличава най-впечатляващите компании и практики в областта на авиоиндустрията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6529 |07.02.2018 ”Форбс” публикува първия списък с най-богатите хора в света от криптовалута . 4| 9072 |17.12.2017 Благоевградчанин спечели „Ауди” на откриването на сезона в Банско . 3| 6642 |13.12.2017 Банско посреща сезона с „Открий злато в лифта” и луксозен автомобил . 2| 5046 |13.10.2017 Открива се директна самолетна връзка София – Баку

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads