Реклама / Ads
0| 30621 |01.05.2022 ГЛАСЪТ

А ако Петков покаже вратата на Нинова? Къде ще отиде тя?

.
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС
През час отнякъде да се появява Корнелия Нинова и заплашва, че „МС реши ли да се изнася оръжие и боеприпаси за Украйна, БСП ще напусне коалицията“. Заплахата се чува от зеленчукови борси, пред микрофони и камери, от пратеници на Нинова в медиите. БСП и електоратът на партията традиционно били за мир и против войната, - залива ни Нинова.
 

Което въобще не е вярно дори само заради факта, че партията, която Нинова се хвали, че БСП е наследила, е имала военен отдел, който е сътворила десетки бойни операции, неприятно близки по дефиниция до тероризма. Атентатът в църквата „Св. Неделя“ в София от 1925 г. отнема живота на около 130 души, а над 500 са ранени. Това е вторият най-голям терористичен акт в историята на човечеството след ударите срещу търговския център в Ню Йорк през 2001 г.

 

Нинова обаче лицемерничи чрез кухи фрази за мир от времето на студената война, когато комунистическата пропаганда рисуваше гълъби с маслиново клонче върху ракети и танкове, а американските войници бяха показвани в кинопрегледите, че пият Кока-кола и се въргалят пияни…

 

На това ниво са заплахите и пропагандата на лидера социалистите и вице-премиер в кабинета „Петков“. С обвинителен тон на директорка на девически пансион от роман на Дикенс, Нинова ни размахва пръст, че ще разтури правителството посред всички струпали се на главите ни кризи плюс най-голямата – войната срещу Украйна. Нито веднъж обаче не каза и дума за агресора Путин. Ей така, от кумува срама…

 

Има обаче и друг вариант: премиерът Кирил Петков и поисква оставката – шах с пешката. Какво ще прави тогава „желязната“ другарка? За да напусне коалицията, ще трябва да получи одобрението на ръководството на партията. Което съвсем не е сигурно. Дали няма да се сблъска с опонентите й, които отдавна и искат оставката? Няма ли да се окаже в един момент единствено в компанията на любимеца й Калоян Методиев и на неколцина от преданите й активисти, получили важни постове в управлението.

 

Навремето Андрей Луканов казваше, че БСП не може да бъде съборена отвън, но отвътре това не е особено трудно, заради интригите и враждуващите кръгове. И правеше сравнение с „нощта на дългите ножове“, като пример за разчистване на терена и сметки на едни с други. В БСП това „разчистване“ се е случвало не един път.

 

Та къде ще „паркира“ Корнелия Нинова, ако бъде отстранена преди да си е тръгнала сама, което реално едва ли би се случило, предвид огромната й привързаност към властта. При вариант предсрочни избори, ще й се наложи да се нареди в редичката до „Възраждане“, Атака, ВМРО, НФСБ, Марешки, Стефан Янев и Ралица Симеонова, МИР, партията на русофилите и други подобни с пропутински пропаганден багаж. И какво ще остане от БСП в подобна компания?

 

Тшеславието и манията за величие не са никак чужди на Нинова. Затова е най-добре да спре да облъчва обществото с фалшивите заклинания за мир и загриженост за националните интереси. Ако тя наистина мислеше в тази посока, отдавна щеше даде път на младите в партията или поне заедно с тях щеше да реформира БСП по европейски стандарти.

 

Затова най-добре да почне да си гледа работата и да изостави политическите закани, зад които наднича позорно обслужване на чужди интереси.

 

Освен това вече открито се конфронтира с президента Радев, така че не й остават много варианти за оцеляване.

 

Витали Роник

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 27576 |30.04.2022 Защо сравнението на Петков с Априлското въстание и Украйна вбеси глутницата московская стражевая . 0| 23459 |21.04.2022 24 май – денят Х за България. Вървят преговори за сваляне на кабинета ”Петков” . 17| 15766 |04.02.2022 Г-н Петков, не вярвайте на ”инструмента” Гешев, не предавайте гражданите! . 53| 151803 |14.12.2021 2 милиарда за главите на Радев, Петков и Василев. Кой и защо ги дава?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads