Реклама / Ads
0| 6159 |15.04.2007 ГЛАСЪТ

В България е пълно с последователи на Пол Улфовиц, но тук те са на власт и на почит

.
Страните от Евросъюза спрели финансовите постъпления към Световната банка. Причината е скандала с директора на банката Пол Улфовиц, който уредил добър пост и голяма заплата на изгората си Шаха Риза. Ако ЕС приложи същата мярка към България, то и един евроцент няма да мине границата ни.
 
Страните от Евросъюза спрели финансовите постъпления към Световната банка. Причината е скандала с директора на банката Пол Улфовиц, който уредил добър пост и голяма заплата на изгората си Шаха Риза. Ако ЕС приложи същата мярка към България, то и един евроцент няма да мине границата ни.
Примери може да даде всеки.

Президентът Първанов търпи за свое вице човек, който го дискредитира нерядко. Някогашният генерал-ракетчик Ангел Марин затъна в любовен скандал със секретарка от президентството. Гюрюлтията прерастна в семейството му. Междувременно вице президента обикаляше страната и събираше на „официални” вечеринки офицери от гарнизоните (в Шумен, например) и местни политици, които омайваше с алкохолните си изпълнения. Алкохолни партита са ехтели дори в самото президентство, което едва ли е тайна за Първанов. Въпросът е защо е прикриван и търпян Марин? Има ли нещо общо ДПС с това?

Преди няколко месеца военният министър летя до мисията ни в Ирак. Освен кръга от съветници, до него беше и негова племенничка. Не е ли редно обществото да знае в каква роля бе младата дама, кой я командирова и защо, кой плаща за подобни пътувания, откъде се взимат парите и имат ли нещо общо с данъкоплатеца. Ако е така, защо се пазят в тайни подобни визити?

Преди няколко години премиерът по онова време Иван Костов посети във Ватикана папа Йоан Павел Втори. Като член на делегацията бе включена и дъщеря му, за която неохотно от пресслужбата обясниха, че Яна играела ролята на преводач.

Слуховете за пламнала любов между външния министър Соломон Паси и колежката му от НДСВ Гергана Грънчарова финишираха с назначаването й за заместник външен министър.

За активистки на ДПС, които са минали на „кастинг” при лидера Ахмед Доган се носят легенди. Едни оглавяват младежки структури, други биват изстрелвани в евроорбита.

Посочените примери са само капка в морето. Вилхелм Краус назначи жена си от даскалица в техникума по фина механика за зам.-министър на образованието, където тя се появи с джип, който смяза самочувствието на всичките й колеги. Това обаче не му стигна и Краяс уреди на сина си Антон спечелването на най-апетитните линии на маршрутните таксита в София.

Колко са назначенията по силата на любовни връзки, роднинство и бизнесинтереси у нас, не може да каже и Настрадамус. Връзките между хората от т.нар. елит са толкова оплетени, че нищо чудно след някоя година те да се окажат в истински роднински връзки, без дори да знаят това.

Властта у нас има съвсем друга представа за морала като понятие. Тя обича да моралства пред избирателя, да клейми кривналите от правия път, да оглавява акции за благотворителност. Но когато стане дума за реалити живота на някой неин представител, веднага се спуска информационната завеса – сакън, хората да не разберат, че по върховете пият като смоци, сменят си жените и любовниците като носни кърпички, въртят далавери с ъндърграунд икономиката, поръчват си момиченца и момченца далеч под педофилската санитарна граница. За тези „слабости” на властта да не се говори, че се развращава обществото. На медиите се хвърлят жълтинки около фолкпевците и няколко шоумена. Стига ви толкова!

Затова предлагам на изпадналия в беда Пол Улфовиц да дойде у нас. Банкерско място винаги ще се намери. Може и политик да стане – има връзки, лобита, пари... Наш човек. Тук ще му хареса. Тук е гот, гуд, машалла и хорошо едновременно
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 15362 |27.03.2024 Как падна Търновската крепост: Защо на харвардци не им се получи Win-Win стратегията за преговори? . 16| 8364 |24.03.2024 Манол Глишев: „Крокус“: поредният „Норд-Ост“? . 18| 8842 |22.03.2024 Копейките и готиното бъдеще без НАТО: Копайте, копайте, ние сме от отдел „Пропаганда“ . 39| 24260 |21.03.2024 Драги дами Габриел, Назарян, Сачева и Петкова, да поговорим откровено за мафията, а?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads