Реклама / Ads
13| 6773 |12.10.2024 ГЛАСЪТ

В Биг Брадър пишат с крака, ученици от НПМГ защитават цивилизацията – аз избрах. А вие?

.
В един ден бях потресен и възхитен от две неща: в Биг Брадър участници писаха с крака и се караха за манджи, а ученици от Националната природо-математическа гимназия защитиха своето училище и преподаватели от брутални и лъжливи нападки. Защитаваха свободата и цивилизацията.
 

Случващото се е гигантски трясък ударил дъното, където зашеметено лежи пропадналото българско общество. Брутално нападната бе Националната природо-математическа гимназия с гнусни и фалшиви обвинения за нещо, което не се е случило. Заради двойкаджия, на когото майка му се представя за гадател във Фейсбук. Агресията на мига бе оглавена от „Възраждане“ с развято знаме на антиджендърството. Това омерзи ученици, преподаватели и родители. Всъщност омерзени бяха всички българи с нормално отношение към цивилизованото мислене.

 

Ученическият съвет на НПМГ "Акад. Любомир Чакалов" разпространи видео, в който десетки момчета и момичета застават зад екипа на гимназията срещу опитите за натиск върху учителите - включително политически.

Поводът за напрежението беше медийна атака от страна на Ани Кирилова, майка на деветокласник, която обвинява учителя по география на сина си за слабите му оценки и твърди, че той го оставил да повтаря 9-и клас заради "джендър пропагандата в училище".

 

"Ние сме НПМГ, една сплотена общност, и си пазим гърба. Не пипай моята гимназия", заяви Симона Борисова, която е председател на Ученическия съвет.

Зад учениците застанаха учителите и родителите.

 

В Биг Брадър е реалити шоу, в което са налети милиони, рекламирано шумно, включително от водещи на Нова телевизия, които – убеден съм, защото познавам някои от тях, - са погнусени от случващото се в „къщата“. Задължени са да го правят, въпреки техните разбирания за морал, естетика и възпитание.

 

Защо гледах шоуто в петък вечерта? За да видя. И видях. Проснали се по гръб участници се опитваха да изпишат с крака името на шоуто. След кански мъки и многословни съвети на други участници сътвориха нещо грозно и пълно с грешки.

 

Хора, това възрастни персони с претенции за интелект ли са или лица с умствена изостаналост?

Те се карат истерично заради списъка с храна, която да си поръчат, един се разциври, че една от джукондите го целунала, а той бил женен, трети повтори 11 пъти „ти си мъжкар“ на друг участник и го запрегръща като божество… Пропаст. Мъка.

 

Явно сме в деветото дъно на българския социален ад, щедро осигурен ни от екип, за който вредното въздействие върху обществото е последна грижа. Главната цел на подобни реалити шоута я знаят всички…

 

Срещу това шумно, лъскаво, високобюджетно и нискокултурно зрелище, обидно дори за Калигула аз изправям тийнейджърите от НПМГ, защото те са истинското оръжие срещу тоталното опростачване, на което сме подложени.

 

"Заставам зад принципите на НПМГ, които ми позволиха да се развия като човек и изследовател на живота", казва във видео Боян Ценов, участник в национални и международни олимпиади по биология.

Стоян Добрев, който е състезател по химия и биология от гимназията, на свой ред  заявява, че подкрепя колектива на гимназията, благодарение на който е завоювал медали.

"Нашата гимназия ни е научила да сме мислещи, свободни, но най-вече да защитаваме нещата, които обичаме. Ние заставаме зад НПМГ - гимназия, научила ни да не мълчим пред несправедливостта. Гимназия с традиции, градени с любов и труд в продължение на десетилетия. Гимназия, която е дала на всеки, който е поискал", казва Катерина Кръстева в клипа.

 

Едните пишат с крака, размотават се полуголи пред камерите на Големия брат, крякат като кокошки, съзряли петел на бунището, а другите, неизвестните „незвездите“ следват пътя на науката и цивиливацията.

 

Аз избирам вторите и им се извинявам, че предишните поколения не им оставихме свободата и средата, която заслужават. Не ни стигна смелост. Затова сега трябва да преглъщаме идиоти, които изпълват публичното пространство с простащина и нелепост. Образованите след нас ще трябва да проведат трудни битки и да ги спечелят. Ще го постигнат, убеден съм.

 

НПМГ ще успее да се защити. Това също е олимпиада, но в нашия вариант в нея се използват грозни, мръснишки удари. Цивилизацията обаче е непобедима. Все едно две огромни цици и чифт дебели джуки да грачат с претенции за величие срещу Бетовен и Бийтълс, Леонардо и Труман Капоти. Положението отново е Изток и Запад, чудовища срещу красотата. А те, чудовищата, дори не знаят за какво иде реч.

 

Огнян Стефанов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 8855 |09.10.2024 Защо „хобитите от Перперикон“ на проф. Овчаров не си падат по статуите от Хераклея Синтика на проф. Вагалински? . 26| 11086 |08.10.2024 Кой е българинът с бюлетина в ръка и кой – кибикът? Как тв реалити шоуто влияе на изборите . 12| 8058 |05.10.2024 Страшни или смешни са руските заплахи към НАТО и Запада? Защо бразилци вкараха Путин в презерватив? . 46| 12123 |03.10.2024 Иван Костов: Пътуваме във времето като вехтошари и се чудим, защо не излитаме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads