Реклама / Ads
0| 54662 |20.07.2022 ГЛАСЪТ

Политици и магистрати също плачат: А сега кажете откъде са милионите!

.
И броенето не е лесно...
Кошмари развалиха съня на много политици, магистрати, олигарси, ченгета и други, облажили се от държавата и криминални далавери. ГЕРБ буквално излязоха от обувките заради настояването на „Продължаваме промяната“ да се гласува проектозакона за борба с корупцията и да бъде избран Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ.
 

Докато Сотир Цацаров се забавлява в Гърция с новата си голяма любов Ани Салич в България за бившия му пост се разгаря истинска война. Вярната на Борисов Десислава Атанасова премина в кресчендо, обръщайки се към БСП:  „Ще обявите война не само на най-голямата опозиционна партия, но и на правораздавателната система, на гражданското общество и гражданския мир“. Каква патетика само.

 

В ГЕРБ обаче имат основание да треперят. Рашков наистина е заплаха за мнозина, които досега живееха с чувство за безнаказаност, под „чадъра“ на прокуратурата и КПКОНПИ. Сотир Цацаров бе техен и на ДПС избор. Той им отвърна със 7 години лоялност и вярност, сед това да е такъв и в антикорупционната мега структура. Нещо повече. И прокуратурата, и КПКОНПИ, освен, че осигуряват и досега комфорт на бившите управници, се справят чудесно и със задачата да удрят опонентите на статуквото. Проверки, запори, обвинения, съдебни процеси. Десетки, не, стотици човешки съдби бяха разбити през годините, когато ГЕРБ яхаше държавата. Цацаров хитро избърза да подаде оставка, защото знаеше, че няма щастие без край. Свърши каквото можа, дали е осребрил престоя си на съответните важни постове – той си знае, после намери щастие на друг фронт… Гешев, тръгна по неговия път, но на „крилете“ на делото срещу фалираната КТБ. Това „дело“ го започна Цацаров, той го продължи, като се издигна до главен прокурор. Нещо, удивило вероятно дори родителите му…

 

А сега си представете следното: при ново ръководство КПКОНПИ започва проверки на имуществото и произхода на пари и банковите сметки на Бойко Борисов, половината от неговите министри през трите мандата, на аверите му, с които играе карти и мачлета, на олигарсите, които станаха шейхове с обществени поръчки и пр. Същото се отнася и за ДПС, дори за хора от БСП, някои от които отдавна плачат за сериозно разследване.

 

Появиха им се киселини, заболя ги злъчката, не им достига въздуха… Мамини милионери с крадени от българите пари! Когато вилняхте като кърджалии и рекетирахте наред – Цацаров, Гешев, прокуратурата и КПКОНПИ бяха готини. Сега като се задават проверки и даване на показания – олеле, ще стане гражданска война.

Добре, хайде да видим кого ще изкарате на площадите. Още през 2020 г. над 75% от хората искаха съд за Борисов и Гешев, Цацаров също  присъстваше на плакатите. Като дойде време за реформиране на тези важни институции – вой до небето. Колко елементарно. Страхът изби и не можете да го овладеете. Така ще е оттук нататък.

 

Апропо, Десислава Атанасова дали е готова за сериозна проверка от КПКОНПИ? А Делян Добрев? Влади Горанов? А Цацаров и Гешев? Чака ни голяма веселба.

 

Политици и магистрати също плачат.

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 20640 |29.06.2022 Шпионите на Москва атакували със секс компромати и подкупи висши служители и политици у нас . 0| 67764 |08.06.2022 ИЗВЪНРЕДНО: Уплашени от съдебно преследване политици в преврат срещу властта. Слави си тръгва . 23| 20392 |27.01.2022 Гърмят атомни бомби, но политици и медии си правят оглушки . 28| 21450 |08.10.2021 Задкулисието сее ужас сред магистрати и политици с офшорки и тайни сметки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads